Hlavní navigace

UPC: Možná protestně nezařadíme Z 1 do omezené nabídky

7. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2008

Kabelová společnost UPC uvažuje o tom, že by na protest proti rozšíření podmínky „must carry“ v diginovele vysílacího zákona, která určuje povinně šířené televizní programy v kabelových rozvodech, nezařadila do základní omezené nabídky novou digitální zpravodajskou televizi Z 1. Na výroční konferenci České asociace elektronických komunikací to v úterý prohlásil generální ředitel firmy Václav Bartoň.

ČTĚTE TAKÉ: Povinné programy na kabelu

Je nám jedno, jestli to bude Z 1 nebo F 18, zažertoval šéf české UPC. Společnost se podle Bartoně nemůže v tuzemsku soudně bránit proti ustanovení zákona, a tak musí nejprve vyvolat spor a na jeho základě tento problém řešit. Může se stát, že Z 1 zařadíme do základní omezené nabídky všudy, ale v Horní Dolní ne. A na základě toho na nás někdo podá žalobu, vysvětlil Bartoň.

Tipy C

Nemůžu vyloučit, že to bude v Horní Dolní nebo Dolní Horní, je nám to úplně jedno, dodal ředitel UPC. Firma takto už ke konci loňského roku vyřadila hudební televizi Óčko, která podle diginovely rovněž spadá mezi povinně zařazované programy, z nabídky analogové kabelové televize. Zákazníci UPC, kterým Óčko chybělo, si mohli od operátora pronajmout set-top-box pro příjem digitální kabelové televize, v níž hudební stanice zůstala.

Po několika týdnech sice UPC televizi Óčko do analogové kabelové nabídky vrátila, ale pouze do rozšířené služby Klasik. V základní omezené nabídce jej diváci bez set-top-boxu pro příjem digitální kabelové televize nenaladí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).