Hlavní navigace

UPC Digital zařadí Primu Cool, uvažuje i o českém Sportu 2

10. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2009

Digitální kabelová služba UPC Digital by se mohla v blízké době rozrůst o další dva kanály. Zákazníci operátora UPC Česká republika mohou po dnešní ranní aktualizaci DVB-C set-top-boxů registrovat v nabídce dva nové kanály. Jde o seriálový a filmový kanál Prima Cool a převážně fotbalový program Sport 2. První ze jmenovaných televizí musí zařadit UPC povinně, a to i do své analogové kabelové televize. Na tento program se totiž vztahuje podmínka tzv. must-carry.

K TÉMATU: UPC rozšíří digitální nabídku na 100 programů

Obě televize zatím nabízejí ve vysílání pouze smyčky a jde o testovací provoz. Promo Prima Cool je shodné s tím, které naladí diváci na satelitu i prostřednictvím digitálního terestrického multiplexu 2. Je složené z ukázek na seriály Euréka, Heroes, Chuck a další. Sport 2 zatím v České republice nevysílá, a tak smyčka obsahuje i textovou informaci, ve které program láká kabelové a IPTV operátory, aby ho zařadily do svých nabídek.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Sport 2 na satelitu láká české kabelové a IPTV operátory

Program Prima Cool se tedy objeví v základní nabídce Starter, sportovní kanál zřejmě v nabídce Supreme. O jeho zařazení však ještě není podle mluvčího společnosti UPC Františka Maliny rozhodnuto. Sport 2 by měl podle dosavadních informací vysílat ze 60 % kopanou a v jeho programu se objeví především přenosy bez zpravodajských bloků. Původně společnost Chello Central Europe, provozovatel kanálu, slibovala, že ho spustí ještě do konce loňského roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).