Hlavní navigace

Ukončí Philips výrobu plazmových televizí? Nesmysl, říká mluvčí

22. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 5. 2008

Společnost Philips plánuje v letošním roce ukončit výrobu plazmových televizí, upozornil tento týden na základě „některých zdrojů blízkých firmě“ server HDTVblog.cz. Philips podle něj omezuje výrobu plazmových televizorů již od roku 2007, a například v Číně už tyto televize vůbec nenabízí. Už během příštího roku se dočkáme kompletního ukončení výroby plazmových televizí této značky, dodává web.

BRAND24

Mluvčí české a slovenské pobočky Philipsu Hana Klímová ale takovou interpretaci odmítá. Společnost Philips se ve svých aktivitách zaměřuje zejména na LCD televizory, nicméně o ukončení veškeré výroby či prodeje plazmových televizorů se v tuto chvíli nejedná, sdělila serveru DigiZone.cz.

Poptávka po plazmových televizích meziročně stoupá, nárůst prodeje ale není tak výrazný jako u LCD televizorů. HDTVblog.cz k tomu poznamenává, že Philips už před časem prodal svoji americkou divizi na výrobu plazmových televizorů a svým obchodním partnerům údajně rozesílá informace o tom, že od konce roku 2008 nehodlá uvádět na trh žádné nové modely.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).