Hlavní navigace

Nové Události ČT od dubna s Železným, Savarovou, Voldánovou a Augustovou

29. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
29. 2. 2012

UVNITŘ FOTO A VIDEO Na padesát minut prodlouží Česká televize od dubna svoji hlavní zpravodajskou relaci Události. Nově tak bude končit až v 19:49 a naváže na ní zkrácená sportovní relace Branky, body, vteřiny. ČT to oznámila v dnešních Událostech s tím, že opouští model moderátorských dvojic. Nově bude Událostmi provázet jen jeden moderátor a postupně se v této roli budou střídat Jolana Voldánová, Marcela Augustová, Aneta Savarová a Jakub Železný.

VIDEO: Reportáž ČT o nové podobě Událostí (iVysílání ČT)

Události opustí i současné dekorace s průhledem do zpravodajského velína a začnou využívat virtuální studio. Změní se grafika i logo relace. Pořad by měl být podle moderátorky Marcely Augustové živější a bezprostřednější. Hlavní zpravodajskou relaci tak po letech opustí moderátoři Iveta Toušlová, Bohumil Klepetko, Josef Maršál a Roman Pistorius. Nové moderátory ČT vybírala z asi dvacítky adeptů, nakonec vsadila výhradně na vlastní lidi.

K TÉMATU: Česká televize opět prodloužila Události. V pondělí byly poprvé do 19:41

Prodloužením stopáže Událostí, které dnes mají 42 minut a končí v 19:41, bude hlavní zpravodajská relace ČT téměř zcela překrývat Televizní noviny na Nově. Výběr moderátorů je dalším krokem ve zkvalitňování hlavní zpravodajské relace ČT a věřím, že výsledek diváci ocení. Jsem velmi rád, že se nám jako nejlepší volba moderátorů Událostí potvrdila čtveřice osobností z řad ČT, okomentoval připravovanou změnu generální ředitel ČT Petr Dvořák.

ČTĚTE TAKÉ: Lesk a bída hlavních zpravodajských relací: komu se vede a komu ne?

Moderátoři Událostí se budou nově objevovat i v roli reportérů z terénu v případě významných zpravodajských událostí, jako bude volba prezidenta nebo důležitá státní návštěva a budou je přímo z místa komentovat. Výběr moderátorů jsme se skutečně snažili nepodcenit, a proto jsme k pilotním zkouškám přizvali i zkušené novináře, kteří dobře znají českou i zahraniční mediální scénu. Názory těchto lidí pro nás při rozhodování měly velkou cenu, uvedl ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal.

BRAND24

Moderátoři nových Událostí ČT, zleva: Jakub Železný, Jolana Voldánová, Aneta Savarová a Marcela Augustová (Koláž: DigiZone.cz)

Výběr nových moderátorů ČT konzultovala s bývalým ředitelem české sekce BBC Vítem Kolářem, zpravodajem BBC pro střední Evropu Robem Cameronem, zpravodajkou deníku Politikenn Danou Schmidt a mediálním odborníkem z Masarykovy univerzity v Brně Jaromírem Volkem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).