Hlavní navigace

Týden.cz: Na zmatcích okolo digitalizace vydělávají kabelovky

11. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 11. 2008

Zmatení diváci, které zcela minuly informace o přechodu na zemské digitální televizní vysílání, nebo jim nerozumí, se stávají rukojmími placených televizních služeb, především kabelových a satelitních operátorů. Píše to zpravodajský server Týden.cz s tím, že prodejci elektroniky a anténářské firmy nestačí po „velkém digitálním třesku“ 31. října vyřizovat objednávky.

Spokojení jsou provozovatelé kabelového a satelitního vysílání. Hodně lidí jde radši k nim, než aby se trápili s výběrem set-top-boxu a štelováním antény. Podle Českého telekomunikačního úřadu a České televize je všechno v pořádku, uvedl Týden.cz. Server také přináší příběhy lidí, kteří si pořídili set-top-box ihned po výměně antény na pražském vysílači Žižkov, kdy odtud ještě současné multiplexy 1 a 2 nevysílaly. Veškeré snahy o vrácení „nekvalitního“ set-top-boxu prodejci selhaly.

BRAND24

Také anténářské firmy nestíhají vyřizovat zájemce o úpravu antén. Přednost mají velká bytová družstva se společnými televizními anténami, ale i na ta se píší pořadníky. V takové situaci se podle Týdne.cz mnoho lidí rozhodne raději objednat placenou kabelovku nebo satelit. Jak mají lidé zamotanou hlavu digitalizací pozemního televizního vysílání, zaznamenáváme strmý nárůst počtu zákazníků, potvrdil webu mluvčí největší tuzemské kabelové společnosti UPC František Malina.

Podle Maliny se nyní počet nových instalací digitální kabelové televize UPC v celé republice pohybuje okolo šesti tisíc týdně, do začátku září to bylo šestkrát méně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).