Hlavní navigace

Polská televize testuje zemské digitální vysílání v MPEG-4

2. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 6. 2007

Překvapivě a bez jakékoli předchozí informace zahájila veřejnoprávní Polská televize (TVP) testy zemského digitálního vysílání v kompresním standardu MPEG-4. Experiment se omezuje na jediný z pěti vysílačů, na kterých TVP už nyní digitálně vysílá v MPEG-2: rozhlasové a televizní centrum Śrem ve Velkopolském vojvodství.

BRAND24

Ze stejného vysílače ve čtvrtek zahájily zkušební digitální vysílání v MPEG-2 komerční televize Polsat, TVN a TV4. Stanice sdružené v organizaci Polský televizní operátor plánují rovněž otestovat standard MPEG-4, vysílání pro mobilní telefony ve formátu DVB-H a digitální vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Test veřejnoprávní TVP probíhá na kanálu 39, komerční stanice využívají kanál 23.

Polská televize svým testem MPEG-4 všechny zaskočila, konstatuje server Satkurier.pl. Zkušební multiplex podle něj obsahuje stejné tři programy jako většina ostatních digitálních experimentů veřejnoprávní televize: TVP 1, TVP 2 a TVP 3. Signál obou multiplexů, jak komerčních stanic na kanálu 23, tak TVP na kanálu 39, je velmi silný a dává předpoklad, že signál bude možné zachytit do velké vzdálenosti od vysílače, poznamenal web.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).