Hlavní navigace

TV Noe bude během papežovy návštěvy vysílat v celém multiplexu 3

21. 9. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
21. 9. 2009

Nejen na zpravodajském kanálu ČT 24, ale také na křesťanské televizi Noe bude moci většina diváků zemské digitální televize sledovat přenosy z blížící se návštěvy papeže Benedikta XVI.České republice. Operátor zemského digitálního multiplexu 3, společnost Czech Digital Group (CDG), umožní televizi Noe vysílat po dobu papežovi návštěvy v celé svojí síti. Noe jinak vysílá v multiplexu 3 pouze v Praze na kanále 46 z méně výkonných vysílačů.

MAPA POKRYTÍ: Kde naladíte během papežovy návštěvy na set-top-box televizi Noe

Zařazení televize Noe, která nemá vlastní licenci pro zemské digitální vysílání, a v pražském multiplexu 3 vysílá jako program převzatý ze satelitu, ještě musí schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Vnímáme význam této státní návštěvy a chápeme zájem televize Noe přinést co největšímu počtu diváků nejširší aktuální zpravodajství. Technické prostředky nám umožňují zajistit krátkodobé umístění do celé sítě a věříme, že kladné stanovisko obdržíme i od RRTV, sdělil předseda představenstva CDG Leoš Pohl.

Po ukončení návštěvy Papeže Benedikta XVI. budeme program televize Noe vysílat opět pouze v Praze na kanále 46 a satelitu Astra 3A, dodal Pohl. Papež Benedikt XVI. stráví v České republice tři dny: od soboty 26. září do pondělí 28. září. Vysílání televize Noe ze všech vysílačů, které využívá multiplex 3, ale bude možné naladit již od čtvrtka 24. září odpoledne.

Noe se tak objeví vedle zpravodajské televize Z1, televize Public a křesťanského Rádia Proglas na vysílačích Buková hora na severu Čech (kanál 55), plzeňském Krašově (kanál 52), pražském Cukráku a Žižkově (kanál 59), jihočeské Kleti (kanál 22), brněnských Hádech a Barvičově (kanál 59) a ostravském Hladnově (kanál 32). Diváci, kteří budou chtít Noe přijímat, si budou muset na set-top-boxech nebo integrovaných digitálních televizorech znovu spustit automatické vyhledávání programové nabídky, aby se jim nový program načetl.

BRAND24

Papež Benedikt XVI. navštíví Prahu, Brno a Starou Boleslav. Televize Noe se bude snažit, aby byla u každého významného a důležitého okamžiku Svatého otce, a mohla tak přinést na obrazovky ty nejaktuálnější a nejzajímavější momenty. Televize Noe bude vysílat proti jiným přímé přenosy připravovaných programů jako je sobotní Koncert naděje z Brněnského letiště, nedělní Večer mladých ze Staré Boleslavi a předprogramy před vlastními bohoslužbami, řekl k programu televize Noe během papežovy návštěvy v České republice ředitel stanice Leoš Ryška.

Speciální vysílání v návštěvě papeže Benedikta XVI. chystá také veřejnoprávní zpravodajský kanál ČT 24. Ten už spustil k této události speciální sekci na svém webu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).