Hlavní navigace

TV Metropol si přechodem do nové regionální sítě polepšila, především obrazově

27. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ TABULKA Pražská televize Metropol se od 1. října přesouvá z multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group do konkurenční Regionální tě 4 operátora adminTV.

Vstup pražské televize Metropol do nové Regionální sítě 4 pomůže nejen samotnému provozovateli sítě v tom smyslu, že do ní získal prvního významného zákazníka, ale i přímo této televizi. Metropol má totiž po vstupu do tohoto multiplexu viditelně lepší kvalitu obrazu a také vyšší rozlišení. Zatímco u Českých Radiokomunikací si v multiplexu 3 platila TV Metropol pouze kvalitu Gold (nikoliv tedy Platinum), v Regionální síti 4 společnosti adminTV bude šířena jen s minimální kompresí.

BRAND24

K TÉMATU: Praha bude mít nový regionální multiplex. Od října do něj přechází TV Metropol

Obrazová kvalita Metropole v Regionální síti 4 dosahuje v současné době až 6 Mbps. Tento stav ale nebude trvalý. Po naplnění multiplexu dalšími stanicemi by kvalita obrazu neměla klesnout pod 4 Mbps, uvedl pro DigiZone.cz její spoluzakladatel Jiří Němeček, který také usedl v sesterské televizi Pětka na pozici technického ředitele. Společnost adminTV začala už včera testovat také data elektronického programového průvodce (EPG) a zrušila zkušební označení sítě Service provider.

Porovnání kvality TV Metropol v multiplexu 3 a Regionální síti 4
provozovatel rozlišení datový tok (video) datový tok (zvuk)
Czech Digital Group 704×576 1,8 – 5,6 Mb, pr. 3,3 128
adminTV (nový mux) 720×576 5,2 – 5,5 Mb, pr. 5,4 190 – 192

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).