Hlavní navigace

TV Metropol chce po přejmenování na Pětku najet na starý systém Primy s regiony

31. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová celoplošná televize Pětka se chce podělit o náklady na šíření signálu v multiplexu 3 se čtyřmi velkými regionálními televizemi. Za to jim nabízí prostor ve vysílání i celoplošnou reklamu.

Na původní systém televize Prima coby centrálního programu pro vysílání regionálních televize chce od října přejít pražská a středočeská TV Metropol. Po přejmenování na Pětku a přechodu na celoplošné vysílání v multiplexu 3 by se stala celostátním partnerem pro regionální televize Genus Plus, Zak, Jihočeská televize a TV Polar. Ty jí umožní vysílat na jejich programové pozici z vysílačů multiplexu 3, které si platí a Pětka jim za to umožní vstupovat do svého vysílání a věnuje jim část celostátních reklamních časů.

K TÉMATU: Celoplošná TV Metropol se přejmenuje na „Pětku“. Registruje si názvy 5 a Pětka TV

Budoucí model fungování Pětky a regionálních stanic serveru DigiZone.cz přiblížil jeden ze zástupců regionálních studií, která se budou na společném projektu podílet. Podle jeho slov si Pětka, dnešní TV Metropol, bude sama hradit poplatky za vysílače, které nevyužívá ani jedna ze zmíněných regionálních televizí. Naopak za vysílání z Ještědu, Černé hory, Krašova, Kleti a ostravských Hošťálkovic a Hladnova nemusí Pětka hradit nic, náklady pokryjí její regionální partneři.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Luboš Měkota navýší svůj podíl v TV Metropol na 98%, od října bude celoplošná

Změnu zřejmě ještě bude muset posvětit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), protože Pětka a regionální stanice se budou dělit o společnou programovou pozici v multiplexu a bude to znamenat časové omezení vysílání regionů, které nyní mají licence na celodenní vysílání. Do společného projektu s Metropolí/Pětkou nakonec nevstoupila Východočeská televize V1, která bude vysílat v multiplexu 3 samostatně na vysílačích Ještěd, Černá hora a Krásné.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).