Hlavní navigace

TV Lux zahájila vysílání na satelitu Astra 3B. Získala tak stovky tisíc nových diváků

4. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po TV Noe se na satelitu Astra 3B objevil další křesťanský kanál. Jde o slovenskou stanici Lux, která je také šířena bez kódování. Sledovat ji tedy mohou všichni diváci v dosahu této družice.

Slovenskou křesťanskou televizi TV Lux, tamní obdobu české stanice TV Noe, už si mohou naladit také satelitní diváci prostřednictvím družice Astra 3B. Program se tu objevil ještě o den dříve, než bylo původně plánováno, včera, ve čtvrtek 3. května. Program je šířen bez kódování, to znamená, že ho mohou sledovat diváci bez problémů nejen v České republice a na Slovensku, ale také v dalších evropských zemích. Tímto krokem získala TV Lux teoreticky další stovky tisíc zájemců o její program.

K TÉMATU: TV Lux začne vysílat v pátek prostřednictvím satelitu Astra 3B

BRAND24

Vysílání přes Astru je výsledkem čtyřletého úsilí o zpřístupnění obsahu vysílání TV Lux všem, kteří mají o něj zájem. I díky podporovatelům a členům Klubu přátel TV Lux má šanci být toto široké pokrytí udržitelné, uvedl při příležitosti startu výkonný ředitel společnosti Lux Communication Tomáš Straka. TV Lux se orientuje ve svém vysílání především na propagaci duchovních a lidských hodnot. Divákům nabízí alternativu vůči ostatním programům a přináší také informace o dění v církvi.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12168/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).