Hlavní navigace

TV Doma, ženský kanál Markízy, se inspiruje od rumunské TV Acasa

2. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 2. 2009

Televize Markíza, slovenská sestra Novy, uvolnila nové informace k chystanému tematickému kanálu TV Doma. Stanice, která má zahájit vysílání ještě v letošním roce, a zaměří se na ženy, se podle serveru Mediálne.sk nápadně inspiruje od rumunského kanálu TV Acasa, která patří stejně jako Markíza a Nova bermudské mediální společnosti CME. Stejným způsobem se Nova v minulosti inspirovala od rumunské pobočky CME při přípravě filmového kanálu Nova Cinema.

BRAND24

Generální ředitel Markízy Václav Mika v rozhovoru pro slovenský časopis Strategie řekl, že TV Doma bude natáčet vlastní seriál. Mediálne.sk si všímá, že také TV Acasa staví na původním seriálu, nebo spíše telenovele Cikánské srdce. Název TV Acasa navíc v překladu z rumunštiny znamená TV Doma. Cikánské srdce převzaté z Rumunska nyní vysílá Markíza na svém hlavním programu.

TV Acasa ze všeho nejvíce připomíná kabelový a satelitní program Zone Romantica s nekonečným kolotočem romantických seriálů a telenovel. Slovenská TV Doma bude velmi podobná, a chce se zaměřit především na ženy ve věku od 12 do 54 let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).