Hlavní navigace

TV Barrandov věří, že ji UPC zařadí do základní analogové nabídky

23. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 9. 2008

FOTOGALERIE Připravovaná digitální televize Barrandov, která plánuje zahájit vysílání 11. ledna 2009, počítá se svým zařazením do nejnižších programových nabídek kabelových operátorů, a to jak u digitální, tak analogové kabelové televize. Týdeníku Marketing & Media to řekla Janka Vozárová, pověřená vedením TV Barrandov majitelem této stanice, podnikatelem Tomášem Chrenkem.

FOTOGALERIE: Jak to vypadá v televizi Barrandov čtyři měsíce před startem

Podle zákona nás musí kabeloví operátoři zařadit do základní nabídky. Dohodneme se s UPC, prohlásila Vozárová. Na námitku, že UPC takto měla šířit i hudební televizi Óčko, ale ta z nejnižší nabídky analogové kabelové televize zmizela, Vozárová uvedla: Nechte to na nás. Budeme v základní nabídce. Přitom ani zpravodajská televize Z1, která je stejně jako TV Barrandov držitelem kompenzační licence pro celoplošné zemské digitální vysílání a je tedy povinně šířeným programem, není součástí omezené základní programové nabídky analogové kabelové televize UPC, ale pouze digitální služby UPC Digital.

Na TV Barrandov se těšíme, stejně jako na každou novou televizi, která obohatí naši programovou nabídku. Do doby, než uzavřeme smlouvu, ale nemůžeme komentovat, v jaké nabídce se objeví, řekl serveru DigiZone.cz mluvčí UPC František Malina. Dodal však, že operátor naplní literu zákona, podle níž je TV Barrandov v kabelu povinně šířeným programem. Stejná podmínka zařadit povinně celoplošné pozemně šířené televizní stanice do nejnižší programové nabídky se týká i operátorů digitální televize přes internetový protokol (IPTV).

BRAND24

Vozárová pro týdeník uvedla, že TV Barrandov chce být určitě součástí nabídky služby O2TV a přes satelit bude šířit svůj signál prostřednictvím družice Astra. Za základní způsob distribuce svého signálu ale Barrandov považuje pozemní digitální vysílače. Minulý týden televize oznámila, že je před podpisem smlouvy s Českými Radiokomunikacemi, operátorem zemského digitálního multiplexu 2, který vznikne odchodem České televize a Českého rozhlasu z přechodné digitální sítě A do jejich vlastního veřejnoprávního multiplexu.

Pozemní digitální vysílání považujeme za základní formu šíření signálu. České Radiokomunikace se vedle Telefóniky O2 přihlásily do výběrového řízení a nabídly nejlepší podmínky – nejenom cenu, ale i pokrytí a služby. Víme, že do tří let budeme na 100 procentech pokrytí republiky, uvedla Vozárová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).