Hlavní navigace

TV Barrandov představila recyklovanou Bubílkovou i skečovou kokoTV

28. 11. 2008
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: 322915
Zuzana Bubílková, Ivan Mládek a Jan Saudek budou zřejmě hlavními taháky nové plnoformátové digitální televize TV Barrandov, která na včerejší tiskové konferenci představila novinářům své programové schéma. Diváci se mohou na kanálu, který startuje 11. ledna, těšit také na aktéry stand up comedy show televize HBO Na stojáka, kteří budou figurovat ve skečové sérií kokoTV. Vysílání se nevyhne ani publicistice, a to ve zpravodajské relaci 90 minut. UVNITŘ FOTO, VIDEO A PODROBNÝ PRŮVODCE

Stručně k vlastní tvorbě

Digitální televize Barrandov bude sázet především na vlastní tvorbu. Její trumfy jsou jasné – one-woman show se Zuzanou Bubílkovou, talk show kontroverzního fotografa Jana Saudka a také situační komedie Cyranův ostrov s Ivanem Mládkem a partou, která několik let úspěšně vystupovala na TV Nova. Chybět nebude ani seriál, kterýž si Barrandov vypůjčil od slovenské JOJky a předělá ho do českých poměrů. Půjde tedy o podobný krok jako u spolupráce Markíza – Nova při seriálech Mesto tieňov a Kriminálka Anděl. Do vlastní tvorby je možné zařadit také skečovou kokoTV, kde se objeví nejoblíbenější protagonisté stand up comedy show Na stojáka, kterou znají diváci HBO. Sobotní televizní zábavu by pak měli zajistit Silvestry na Barrandově. Co se týká publicistiky, resp. zpravodajství, jsou připraveny minimálně tři formáty – zpravodajství, 90 minut a Jak bude. Jednotlivé pořady si ještě přiblížíme později podrobněji. Chybět nebudou v rámci českých filmových pátků ani Lásky jedné plavovlásky, Svatba jako řemen či Všichni dobří rodáci.

TV Barrandov - prehistorický park

Záběr z dokumetu Prehistorický park. Foto: archiv TV Barrandov

Ilustrační fotoaparát

FOTOGALERIE: TV Barrandov představovala svůj program

Jak vypadala tisková konference připravované digitální televize Barrandov o chystaném programovém schématu a tvářích této stanice, se můžete podívat v původní fotogalerii serveru DigiZone.cz. Tisková konference proběhla přímo v sídle TV Barrandov, Paláci Zábavy (bývalém Studiu Trik), v areálu Filmových ateliérů Barrandov v Praze.

Převzatá tvorba

Co se týká tvorby, kterou si nová digitální televize pořídí ze zahraničí, jde o dokumenty z cyklu „Fakta, mýty a skutečnosti“. V lednu se dočkají diváci např. Hitlerových žen, která bude vykládat o úloze žen v životě tohoto nacistického vůdce, a připraven je také britsko-americký seriál Přežít nebo série Prehistorický park. Barrandov ale musí myslet také na děti a pro ně připravil postavičky známé např. z dětského kanálu JimJam jako je Mašinka Tomáš nebo Požárník Sam. Chybět by neměli ani Teletubbies, které svého času vysílala TV Nova. Vrátíme-li se ale k tvorbě pro dospělé, ve videotéce je nyní připraveno asi na pět set titulů. Jde o celosvětovou produkci především se známými herci, mezi kterými jsou i držitelé zlatých sošek. Jmenovat můžeme např. Johnyho Deppa, Collina Farrella, Al Pacina nebo Morgana Freemana.

TV Barrandov - Tajemství

Seriál Tajemství. Foto: archiv TV Barrandov

Vysílací schéma ve všední dny

Z vysílacího schématu, které poskytlo vedení TV Barrandov novinářům, vyplývá, že televize bude začínat ve všední dny s vysíláním o půl sedmé. Od pondělí do pátku bude v čase 6:30 až 8:00 vysílán publicistický pořad 90 minut. Od osmé hodiny poběží romantický seriál, který skončí ve tři čtvrtě na devět. Následovat bude stejný formát, ale s kratší stopáží, a to do 10:30. TV Barrandov se nebude vyhýbat ani oblíbeným seriálům z lékařského prostředí. Nemluvila v konkrétních rysech, avšak je jasné, že čas je mu vyhrazen do 11:30, jeho stopáž by tedy měla být přibližně hodinová. Následovat bude půlhodinový sitcom, a od poledne do 13 hodin dokument. Dále budou na řadě formáty romantika, krimi a opět romantika, a to vše v podobě seriálů, k nimž se pak ještě od čtvrté hodiny odpolední přidá seriál z lékařského prostředí. Zajímavější je však prime-time, neboli hlavní vysílací čas, protože TV Barrandov se rozhodla nasadit zpravodajství až na dvacátou hodinu. Kanál sice bude mít k dispozici vlastní zpravodajské štáby, ale materiály budou tvořit hlavně dodávky od Z1 a RTA, popř. agenturní videozpravodajství. Následovat bude od čtvrt na devět seriál, poté talk show nebo sitcom a film. Výjimkou bude středa, na kdy je připravena soudní show. Nejostřejší souboje se předpokládají mezi půl šestou až sedmou hodinou večerní a devátou až jedenáctou, hovoříme-li o boji s Novou a Primou.

TV Barrandov - Teletubbies

Teletubbies. Foto: archiv TV Barrandov

Víkendové schéma

O víkendu bude Barrandov zahajovat až o osmé ranní a bude vypouštět reprízu publicistického pořadu 90 minut, která bude typická pro všední dny. Začínat se bude také jinak. Protože se počítá s tím, že k obrazovce zasednou jako první děti, je připraven animovaný seriál, a to jak v sobotu, tak i v neděli. Mezi devátou a desátou bude připraven cestopisný dokument, na který naváže český film. V době oběda, ve 12 hodin, začne kuchařská show, jež zabere půl hodinu. Diváci se dočkají ještě romantického filmu, krimi filmu a seriálu. Po sedmnácté hodině by měli člověka u obrazovky uvolnit vtipná videa, a to přibližně na půl hodiny, protože pak je přichystána soudní show, což je poměrně neobvyklé, protože ta se bude vysílat ve všední dny až po jednadvacáté hodině. Před dvacátou hodinou bude ještě odvysílán film. O víkendech se v prime-timu mohou diváci těšit na filmové komedie, kokoTV, skutečné příběhy i kinofilmy. Po půlnoci a v případě neděle ještě před půlnocí slibuje Barrandov tři čtvrtě hodinovou erotickou telenovelu.

PODROBNOSTI: Podrobné vysílací schéma plus informace o jednotlivých pořadech (PDF, 7 MB)

TV Barrandov - Bubílková

Zuzana Bubílková se cítí zrecyklovaná. Prošla si Českou televizí i Novou, na Primě ji nechtěli. Teď se objeví na TV Barrandov. Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

Bubílková: Jsem recyklovaná

Zrecyklovaná. Tak toto slovo asi nejlépe vystihuje pocit Zuzany Bubílkové, která si prošla jak veřejnoprávní Českou televizí, tak i komerční Novou. Na včerejší tiskové konferenci doslova řekla: „Jsem recyklovaná téměř všemi televizemi kromě Primy, tam mě nechtějí.“ Bubílková si je vědoma toho, že je mezi lidmi politická satira stále populární, a proto se rozhodla jít dál a přijala nabídku TV Barrandov. A čím ji hlavně přesvědčila? Především tím, že by mělo jít o satiru tzv. bez přívlastků. Satirička přiznala, že doteď nebyla sama sebou a ve své Politické Bubu show to chce konečně napravit. Např. v České televizi jí vadilo především omezování ze strany programové ředitelky Kateřiny Fričové, která chtěla být politicky korektní. „Chtěla bych ukázat, že i sama něco dokážu,“ dodala Bubílková. Politická Bubu show by měla být osvědčenou školou politické satiry v podobě, která oslovuje diváky napříč generacemi. První díl tohoto satirického pořadu budou moci diváci vidět od 16. ledna, tedy každý páteční večer. Jeho plánovaná stopáž je 26 minut a počítá se s 42 díly. A skutečnost, že tváře mohou být již okoukané, programovému řediteli Přemyslu Svorovi vůbec nevadí, naopak. „Myslíme si, že některé pořady bylo škoda opustit, protože jejich sledovanost byla velmi vysoká a vidíme prostor na trhu,“ konstatoval.

TV Barrandov - Saudek

Jan Saudek bude mít na TV Barrandov vlastní talk show. Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

ČTĚTE TAKÉ:
Fotograf Saudek bude mít talk show na TV Barrandov
PRVNÍ FOTOGRAFIE: Jan Saudek natáčí pro TV Barrandov
Podívejte se, jak TV Barrandov natáčí Cyranův ostrov
TV Barrandov pořádala první tiskovou konferenci a odhalila plány

TV Barrandov - kokoTV

Scéna z pořadu kokoTV. Foto: archiv TV Barrandov

K další původní tvorbě

Seriál Profesionálové si TV Barrandov vypůjčila od slovenské TV JOJ a přetvoří ho do českých poměrů. Jak již z názvu vyplývá, půjde o seriál z policejního prostředí o mužích zákona a zapeklitých případech. Ty však budou podávány groteskní formou každé úterý od 13. ledna večer. Především mladší publikum ale pravděpodobně zaujme projekt kokoTV, kde se představí např. Lumír Tuček, Miloš Knor nebo Gábina Vodrážková. Ty diváci znají ze stand up comedy show Na stojáka. Půjde o zábavný pořad o všem, co se nestalo, ale stát se mohlo. KokoTV nabídne divákovi zábavné a komické situace ze života obyčejných lidí, ale i politiků. Předmětem jejího zájmu budou politické kauzy a skandály i lidské prohřešky se zaměřením především na české prostředí. Pořad je také doplněn miniseriálem My na radnici, kde divák nahlédne do nitra komunální politiky. KokoTV bude vysílat každou sobotu večer počínaje 17. lednem.

TV Barrandov - Čížek Vítek Bok

Moderátor relace o počasí Jak bude, Miloš Čížek, sedí úplně nalevo. Vedle něj pak Marek Vítek za 90 minut a John Bok za soudní show Suďte je!. Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

BRAND24

Chybět nebude ani publicistika

Moderátoři pořadu 90 minut Marek Vítek, Petr Libický a Petra Slancová (další jména televize upřesní) budou diskutovat mezi sebou o tom, co se aktuálně děje doma i v zahraničí. Své názory budou konfrontovat s reportéry, moderátory zpráv a hosty pořadu. Nedílnou součástí pořadu je živá komunikace s diváky prostřednictvím e-mailu. Cílem je mluvit o událostech ze všech možných úhlů, nikoliv události jen monitorovat. 90 minut je magazín inspirovaný televizí Fox News s dynamickým a klipovým uspořádáním rubrik (zprávy, počasí, zábava, lifestyle, rozhovory, reportáže, bulvár) postavený na komunikativních moderátorech reagujících na aktuální události dne. Vysílat se bude každý pracovní den od 12. ledna. Hlavní zpravodajství, které si vymezilo ve schématu stopáž čtvrt hodiny, bude přebírané od Z1 a Regionální televizní agentury (RTA), doplněné bude o zahraniční agentury. Počasí představí vždy moderátor Miloš Čížek v relaci Jak bude. Hlavní relace bude tříminutová, objevovat se však budou i krátké třicetivteřinové verze mezi pořady. Jejím cílem je opět diváka pobavit.

VIDEO: Promo video složené z upoutávek na pořady TV Barrandov ve formátu WMV 9 (WMV, 36 MB)

Oslovilo vás programové schéma TV Barrandov

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).