Hlavní navigace

TV Barrandov po měsících spekulací konečně přechází pod nového majitele

15. 9. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Dlouhodobé spekulace o prodeji TV Barrandov se potvrdily. Skylink zavádí nový programový balíček. Proč řada diváků nenaladí multiplex 4?

TV Barrandov změnila majitele

Televize Barrandov, čtvrtá největší televizní stanice na českém trhu, změnila majitele. Od většinového vlastníka Tomáše Chrenka ji koupil prostřednictvím své firmy Empresa Media Jaromír Soukup, majitel největší mediální agentury na českém trhu, Médey. Informaci přinesl jako první server Motejlek.com, později ji webu MediaGuru.cz potvrdila předsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá. Nový majitel okamžitě jmenoval do funkce předsedy představenstva licencované společnosti Barrandov Televizní Studio Roberta Kvapila, někdejšího obchodního ředitele České televize.

Empresa Media odkoupila ve společnosti Barrandov Televizní Studio 99,7 procenta akcií, nevyplnila se tedy slova dosavadního majitele televize Tomáše Chrenka pro deník MF Dnes, že hledá pouze strategického partnera, kterému nepřepustí většinový podíl. „TV Barrandov  považujeme za stabilní a dobře nastavený projekt, jejž budeme dál rozvíjet v profilu celoformátové televizní stanice. Naší ambicí je televizi dále posilovat a přitom využívat všech synergií a potenciálu společnosti Empresa Media,“ prohlásila šéfka vydavatelství Empresa Media Marcela Hrdá.


Autor: TV Barrandov

Vtip za stovku je jedním z nejúspěšnějších pořadů Barrandova. Televize by se ho neměla zbavovat ani pod novým majitelem.

Jan Potůček: TV Barrandov mění majitele, od Tomáše Chrenka ji kupuje Jaromír Soukup

Multiplex 4: Dobrý záměr se špatným konceptem?

Většina vysílačů multiplexu 4 má zkoordinovaný všesměrový diagram. Znamená to, že vysílač by měl „svítit“ stejným (plným) výkonem do všech stran, tedy 360 stupňů kolem sebe. V praxi jsou ovšem na drtivé většině vysílačů sítě nasazeny úzce směrové anténní systémy, většinou tvořeny pouze jedinou panelovou anténou značky Sira – viz: http://www.sira.mi.it/dow­nload.php?doc=/upload/docu­menti/7/79/798.pdf

Tyto antény mají vyzařovací úhel pouhých 64 stupňů, signál se tak plným výkonem šíří pouze do velmi úzkého směru, do ostatních je více či méně utlumen. Navíc jsou antény multiplexu 4 většinou umístěny na boku příhradového stožáru – směr „za anténu“ je tak ještě tlumen i samotným stožárem. Vyzářený výkon do směrů, kam anténa nemíří, se tedy pohybuje pouze v desítkách až stovkách Wattů a je tedy jasné, že s kvalitním příjmem je po několika kilometrech od vysílače konec.

Radim Pařízek a Vladimír Železný teď mají před sebou těžký úkol. Podaří se jim do multiplexu 4 získat dostatek zákazníků?
Autor: pro DigiZone.cz Ivana Dvorská

Radim Pařízek a Vladimír Železný mají před sebou stále těžký úkol. Podaří se jim do multiplexu 4 získat dostatek zákazníků?

Jakub Melín, Lukáš Polák: Nenaladíte multiplex 4? Může za to i špatná koncepce této sítě

Skylink má nový balíček s HD programy

Programová nabídka satelitního operátora Skylink dozná v následujících dnech významného rozšíření. Operátor uzavřel dohodu se společnosti SPI International, která se týká zařazení dalších programů od tohoto filmového distributora. Skylink tak bude mít v nabídce kompletní portfolio stanic SPI. Nový balíček se bude jmenovat Mixbox a za cenu 243 Kč/měsíc bude obsahovat devět programů – Fightbox HD, Docubox HD, Fashionbox HD, Filmbox HD a SD kanály Filmbox Extra 1 a Filmbox Family. Pánové se pak mohou těšit na kompletní nabídku erotických stanic Erox, tedy Erox HD, Eroxx HD a Eroxxx HD.

Rozšíření naší nabídky v České republice a na Slovensku je pro nás důležitý krok. Divákům přinášíme naše světové novinky ve formátu HD, uvedl při této příležitosti zakladatel a výkonný ředitel společnosti SPI International Loni Farhi. Jaromír Glisník, předseda představenstva M77 Group, která je provozovatelem Skylinku, ho doplnil: Věřím tomu, že naši zákazníci nový balíček Mixbox velmi přivítají. Pro službu Skylink spuštění šestice nových HD kanálů z rodiny Filmbox znamená potvrzení naší pozice nejširší nabídky HDTV obsahu na obou trzích.


Foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Jaromír Glisník může být s programovou nabídkou Skylinku spokojen.

Lukáš Polák: Do Česka a na Slovensko míří další HD kanály od SPI International 

Lukáš Polák: Skylink nabídne nový balíček Mixbox po celých 24 hodin denně, včetně erotiky v HD

Stručně

Satelitní diváci, kteří mají zájem z družice přijímat pouze programy České televize a operátorům CS Link a Skylink nechtějí platit takzvaný servisní poplatek, se už mohou hlásit veřejnoprávnímu médiu o takzvanou Kartu ČT.

Lukáš Polák: Česká televize zveřejnila podmínky pro získání satelitní karty bez servisního poplatku

Společnost Czech Digital Group (CDG), která je provozovatelem zemského multiplexu 3, pojmenovala programovou pozici připravenou pro chystanou celoplošnou televizi Pětka. Například v Praze a středních Čechách tak televizory a set-top-boxy identifikují pět programových pozic a z vysílačů Liberec – Ještěd a Trutnov – Černá hora dokonce šest.

Lukáš Polák: Pětka spustí promo v multiplexu 3 do 1. října. Odstartuje nejpozději v jeho první polovině

Společnost HBO Česká republika přichází ke svým divákům s dalším zlepšením v distribuci svých kanálů. U programu HBO HD byly aktivovány DVB titulky. V praxi to znamená, že diváci, kteří dávají přednost originálnímu znění, si mohou film přepnout například na anglickou stopu a k tomu si zapnout titulky v češtině.

Lukáš Polák: HBO HD nečekaně potěšilo diváky. Filmy už si můžete pustit v originále i s titulky

Filmy už jsou na HBO HD dostupné i v originálním znění s titulky.
Autor: repro foto HBO HD

Filmy už jsou na HBO HD dostupné i v originálním znění s titulky.

Lepší kvalitu obrazu, širokoúhlé vysílání a novinky v programu slibuje pro nejbližší dny český hudební kanál Retro Music Television, který vysílá přes satelit a v kabelové rozvody. Stanice, kterou provozují původní zakladatelé nejznámější české hudební televize Óčko, přejde na satelitu do nového vysílacího standardu DVB-S2 a změní i další technické parametry.

Jan Potůček: Retro Music Television přechází na DVB-S2 a 16:9, Skylink ji dá do balíčku Digital

Digitální televize Pohoda podnikatelů Radima Pařízka a Vladimíra Železného, která plánuje ostrý start na konci letošního roku, obsahuje od začátku tohoto týdne další nový prvek. Do vysílání byla zařazena informační lišta, jež přináší divákům stručnou formou (v podobě jedné věty) dění z domova i ze světa.

Lukáš Polák: TV Pohoda zařadila do svého vysílání infolištu se zpravodajstvím

BRAND24

Ochrannou známku pro název Frnda si nechala začátkem tohoto týdne registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví televize Nova. Název evokuje její pátý kanál Fanda, který zahájil vysílání v polovině července a od konce srpna je dostupný i v pozemním multiplexu 4.

Jan Potůček: Nova si registruje ochrannou známku Frnda, hanlivé označení jejího Fandy

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).