Hlavní navigace

TV Barrandov: Jde jen o procesní pochybení, pokračujeme v přípravách

6. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 9. 2006

Plnoformátová digitální televize Barrandov se domnívá, že rozhodnutí Městského soudu v Praze o zrušení udělených licencí pro zemské digitální vysílání je pouhou procesní záležitostí a nijak nenaruší přípravu těchto stanic na zahájení vysílání. Serveru DigiZone.cz to řekl generální ředitel stanice Petr Chajda. V podobném smyslu se vyjádřil také šéf hudební televize Óčko a předseda Asociace digitálních televizí Jiří Balvín.

BRAND24

Televize Barrandov považuje dnešní rozhodnutí městského soudu, který zrušil rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o udělení šesti TV licencí pro digitální vysílání pouze za procesní záležitost, která bude dána do souladu se zákonem v co nejkratší době. Zároveň doufá, že všechny orgány státu, pod které proces digitalizace televizního vysílání spadá, udělají vše proto, aby řádné digitální vysílání proběhlo co nejrychleji a nebyla zvýhodněna jedna podnikatelská skupina na úkor jiných, uvedl Chajda.

TV Barrandov je podle Petra Chajdy připravena po vyřešení procesních úkonů, spojených s udělením licencí, spustit své vysílání co nejrychleji a „dát televizním divákům další možnost výběru a tím ještě posílit šíření plurality názorů ve společnosti“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).