Hlavní navigace

TV Barrandov investuje do distribuce, na satelit vyšle všechny kanály v SD i HD

11. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO 10:43 – Distribuce bude zahájena 15. května. Termín oficiálně potvrdily dnes dopoledne České Radiokomunikace, které šíření kanálů na satelit zajistí.

Provozovatel plnoformátové Televize Barrandov, společnost Barrandov Televizní Studio, pokračuje v investicích týkajících se distribuce signálu. Kromě toho, že všechny své programy, tedy TV Barrandov, Kino Barrandov a nově i Barrandov Plus, šíří s celoplošným zásahem prostřednictvím multiplexu 3 firmy Czech Digital Group, kterou stoprocentně ovládají České Radiokomunikace, chystá se nabídnout tyto kanály na satelitu kromě standardního i ve vysokém rozlišení (HDTV). O vstupu HD verzí stanic Barrandov na družici Astra 3B informoval provozovatel v posledním vydání kontaktního pořadu Mailem, poštou, mobilem.

K TÉMATU: Barrandov Plus začne v následujících dnech testovat v multiplexu 3, bude i na satelitu

Domluveni jsme, ale distribuci zajistí pro Barrandov společnost Towercom, takže bude záležet na její připravenosti, kdy se programy na satelitu objeví. Není to subjekt, který bychom ovládali, reagoval na dotaz serveru DigiZone.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje satelitní službu Skylink. Glisník tak mohl potvrdit serveru DigiZone.cz pouze skutečnost, že kanály se stanou součástí základních nabídek Digital a Digital HD, ke kterým se váže úhrada takzvaného servisního poplatku. Pouze tento tarif si podle jeho slov zvolilo přibližně půl druhého milionu zákazníků.

ČTĚTE TAKÉ: V multiplexu 3 začal testovat nový neplacený kanál Barrandov Plus

Šéf Skylinku naší redakci řekl, že o záměru provozovatele Televize Barrandov věděl, ale zdali se tak stane skutečně k 15. květnu, jak bylo ve vysílání TV Barrandov avizováno, to nemůže ze své pozice žádným způsobem ovlivnit. Je to informace, kterou jsem získal z vysílání TV Barrandov. Záleží na distribuci třetí strany, na kterou nemáme žádný vliv, zdůvodnil čtenářům našeho webu Glisník a doplnil: Lze předpokládat, že tyto programy se objeví na stejné kapacitě, kde jsou programy České a Slovenské televize v HD rozlišení. Co se týká SD distribuce, mělo by jít o stejnou kapacitu, kde je TV Barrandov.

DOPLNĚNO 10:43:

Šíření nových programů z družice potvrdily České Radiokomunikace dnes dopoledne. Televizní studio Barrandov se tak stává dalším zákazníkem ČRa v oblasti satelitní distribuce. Kromě programu Kino Barrandov již operátor zabezpečuje satelitní vysílání programů pro veřejnoprávní stanice České televize, a to programy ČT 1, ČT sport a ČT2 v HD kvalitě.

České Radiokomunikace jsou díky špičkovým technologiím i personálnímu obsazení schopny nabídnout komplexní služby v oblasti TV vysílání ve vysoké kvalitě. A to nejen v oblasti terestrického vysílání, ale také právě v satelitní distribuci, konstatoval Martin Gebauer, generální ředitel ČRa.

BRAND24

Parametry HD distribuce: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

Parametry SD distribuce: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11895/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).