Hlavní navigace

TV Barrandov chce vysílat pro Prahu ve vysokém rozlišení

22. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 1. 2009

Digitální televize Barrandov by ráda zahájila vysílání pro hlavní město Praha ve vysokém rozlišení. Serveru DigiZone.cz tuto informaci potvrdil technický ředitel kanálu Michal Kratochvíl. Dokud však nebudu mít smlouvu na stole, nemůžu vám o tom nic bližšího sdělit, konstatoval Kratochvíl. Podle něj by tak šlo doslova o plácnutí kamene do vody. Pokud jednání dospějí k úspěšnému konci, měla by se TV Barrandov objevit v multiplexu 3 v kompresním formátu MPEG-4/AVC. Ten provozuje společnost Czech Digital Group, chod technicky zajišťují České Radiokomunikace.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Letošní rok bude bohatý na HDTV. Co nás čeká?

V tuto chvíli je zapotřebí ještě vyřešit všechny technické záležitosti, tzn. trasování, kodéry apod. Smlouva se v tuto chvíli teprve rodí a podle technického ředitele nového digitálního kanálu je na škodu, že už informace padla na dnešním setkání anténářů, které pořádaly České Radiokomunikace. TV Barrandov už vysílá ve vysokém rozlišení v tuto chvíli v IPTV službě 802.tv, jejíž provozovatelem je společnost Mattes AD. O šíření tohoto kanálu projevila zájem např. také největší kabelová společnost UPC Česká republika.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).