Hlavní navigace

Třetí stanice TV Joj slibuje odlišné zpravodajství. Změní se i druhý kanál Plus

8. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generální ředitel televize Joj František Borovský v rozhovoru pro Aktuálne.sk uvedl, že nechce mít z nové stanice odkladiště „něčeho“, čímž nepřímo kritizoval i nové programy konkurence.

Odlišné zpravodajství od stávajících stanic chce na Slovensku nabídnout třetí kanál televize Joj, který by měl odstartovat v březnu. V rozhovoru pro server Aktuálne.sk to uvedl její generální ředitel František Borovský. Chystaná stanice by neměla být čistě zpravodajská, ale bude nabízet dokumenty v kombinaci s lifestylem. Zpravodajství bude jiné než na TV Joj, Markíze nebo TA3 a STV. Divák chce totiž nějaké překvapení. Myslím, že je tu skupina diváků, která chce jiný typ zpravodajství, uvedl Borovský.

K TÉMATU: Třetí kanál Jojky odstartuje v březnu. Nabídne zpravodajství, dokumenty a lifestyle

Nový typ zpravodajství by měl být pro TV Joj určitou „hračkou“ a zároveň výzvou, jak na něm zapracovat jiným směrem. Podle slov Borovského se třetí kanál dočká vlastního zpravodajského studia i vlastních moderátorů. Joj zůstane Jojkou, Pluska půjde vlastní cestou, přiblížil Borovský. Nechci, abychom měli stanici, která by byla odkladištěm něčeho. Neumím si představit, že bychom například vysílali Aj múdry schybí jen proto, že jsme to před x lety vysílaly na jiné naší stanici, ujistil Borovský.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: JOJ Plus prošla výraznou změnou vizuálu i loga. Podívejte se

Právě druhý kanál televize Joj, stanice Plus, v těchto dnech zažívá významné změny. Má se orientovat především na mladého diváka. Od 20 hodin už tam nebude žádný Bud Spencer, ale poběží zde premiérové zahraniční seriály. Nadále tu však budou některé dobré dokumenty, které jsou úspěšné. Rovněž bude přidávat věci mimo prime time, konstatoval šéf Joj a Plusky a dodal: V roce 2012 jsme Plusku zanedbali a nemáme problém si to přiznat. Snažili jsme se totiž ustát náklady obou stanic v rozumné rovině.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).