Hlavní navigace

Tour de France na Eurosportu exkluzivně s přenosy startů etap

9. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 7. 2007

Letošní ročník cyklistického závodu Tour de France přenáší panevropský sportovní kanál Eurosport včetně přímých vstupů startů jednotlivých etap. Jde o největší novinku letošního ročníku. Eurosport má jako jediná televize na světě tyto záběry, sdělil Ondřej Krátoška, vedoucí české verze Eurosportu.

BRAND24

Přenos bude probíhat následovně: cyklista přijde na podium, podepisuje se do kolonky, odchází koridorem ke svému kolu, a čeká na „village depart“ – oficiální start závodu. Během jeho cesty koridorem bude Eurosport jedinou televizní stanicí, která bude v přímém přenosu natáčet a vysílat rozhovory, přiblížil Krátoška. Rozhovory ovšem budou předtočené těsně před závodem, aby televize nerušila závodníky přímo na startu.

Eurosport nově nabídne také preview s grafikou a GPS souřadnicemi, kde se zrovna cyklisté nacházejí. Kromě přímých přenosů jednotlivých etap stanice počítá každý večer se sestřihy toho nejzajímavějšího z celého dne. Komentátorem Tour de France na české verzi Eurosportu bude Robert Bakalář. Diváci se mohou těšit na zajímavé telefonáty s bývalými a současnými závodníky, činovníky a lidmi kolem kol, slibuje šéf českého Eurosportu. Na sestřizích a preview se budou podílet také Jan Homolka a Jakub Vančura.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).