Hlavní navigace

Teleshoppingová TOP TV získala dva analogové kmitočty v Praze

13. 11. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 11. 2005

Televizní diváci v Praze budou moci od příštího týdne sledovat další program, a nemusí si kvůli tomu ani pořizovat digitální set-top-box. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tento týden udělila společnosti United Teleshop, majiteli teleshoppingové televizní stanice TOP TV, dva analogové televizní kmitočty po zkrachovalé metropolitní TV Praha. Díky vstřícnému přístupu a maximálnímu nasazení profesionálů z Českých radiokomunikací si tuto televizní stanici se zaměřením na využití volného času mohou již od úterý 15. listopadu naladit diváci v Praze na 28. kanále – Strahov a posléze i na 58. kanále – Malešice, sdělila mluvčí TOP TV Natálie Lišková.

BRAND24

TV Praha vysílala také na kanálech 9 a 11, ty však nelze zprovoznit kvůli experimentálnímu digitálními vysílání Českého rozhlasu v systému T-DAB, které probíhá na blízkém kanále 10A. TOP TV neuvedla, jak dlouho bude její licence pro pozemní vysílání v Praze platit, je však velmi pravděpodobné, že pouze do doby, na jakou měla stejné oprávnění TV Praha, tedy do 10. září 2008. Pro TOP TV to ovšem znamená zajímavou výhodu: podobně jako všechny ostatní analogově vysílající terestrické televizní stanice má totiž nárok na převedení po DVB-T, aniž by musela znovu žádat o udělení licence.

Majitel TOP TV, společnost United Teleshop, je jedním z žadatelů o licenci pro pozemní digitální vysílání v přechodných vysílacích sítích B a C. V kterém multiplexu si bude nárokovat programovou pozici?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).