Hlavní navigace

Top TV potvrdila, že probíhají jednání o jejím prodeji. Zastavuje výrobu.

30. 5. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
30. 5. 2007

Nabídková stanice Top TV dnes oficiálně potvrdila informace o tom, že probíhají jednání o jejím prodeji. Majoritní vlastník Top TV (podnikatel Karel Komárek, pozn.red.) rozhodl o možném prodeji této televize, která jako jediná na základě přidělené licence vysílá lifestylový program s možností přímé nabídky zboží a služeb prostřednictvím televizní obrazovky, napsal v tiskové zprávě mluvčí stanice Marek Winkler.

Top TV zavede od 1. června letní programové schéma postavené převážně na reprízách starších pořadů a vysílání z archivu. Během letního vysílacího schématu bude Top TV výjimečně vyrábět nové pořady pouze na komerční bázi, dodal Winkler. Potvrzují se tak informace, že televize kvůli finančním problémům výrazně omezuje, respektuje zastavuje výrobu vlastních pořadů. Dluhy Top TV měly dosáhnout 80 milionů korun.

Stávající majoritní akcionář se rozhodl, že nemá zájem se nadále podílet na projektu Top TV. Jednatelé dostali plný mandát k jednání o možném prodeji. V současné době probíhají jednání s několika potenciálními zájemci o převzetí Top TV, prohlásila generální ředitelka stanice Kateřina Fričová. Sama přitom podle dostupných informací zvítězila ve výběrovém řízení na programového ředitele České televize a v blízké době by měla nastoupit na Kavčí hory.

Mluvčí Holdingu KKCG Investments, který je majoritním akcionářem Top TV a jehož majitelem je podnikatel Karel Komárek, označil nabídkovou televizi za jednu z „nestrategických portfóliových investicí, která byla vázána na předpokládané zahájení digitálního vysílání“. Start digitálního vysílání a získání licence pro vysílání v jednom z chystaných multiplexů bylo podmínkou setrvání investora v Top TV.

BRAND24

V průběhu doby bohužel došlo k výrazným změnám v podmínkách pro realizaci této investice. Dnes se už mělo standardně digitálně vysílat na celém území České republiky. Situace je ale zcela odlišná a další vývoj digitalizace nejasný. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli v tomto projektu nadále nepokračovat, dodal mluvčí Holdingu KKCG Investments.

Zájem o Top TV měly projevit tři společnosti. Televize je k mání za 25 milionů korun, podmínkou je ale také uhrazení osmdesátimili­onového dluhu Top TV. Zájem o prostory v pražských Holešovicích, odkud Top TV vysílá, projevil jeden z chystaných českých zpravodajských kanálů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).