Hlavní navigace

Testy DVB-T2 v Rakousku se rozšířily na další vysílače, blíží se ostrý start

4. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Technologie DVB-T2 vstoupí do Rakouska oficiálně v pondělí 15. dubna. Služba simpliTV bude kódovaná, základní programovou nabídku získá uživatel v rámci registrace zdarma.

Telekomunikační operátor ORS, rakouská obdoba Českých Radiokomunikací, rozšířil u našich jižních sousedů testy technologie DVB-T2 na další vysílače. Server DigiZone.cz na to upozornili jeho čtenáři. Kromě stanoviště Vídeň – Kahlenberg je možné zachytit signál digitální televize druhé generace také z oblasti Sankt Pölten – Jauerling a Linz – Lichtenberg. Signál DVB-T2 je však kryptován a pro sledování programů bude nutný certifikovaný box, případně modul s dekódovací kartou.

BRAND24

K TÉMATU: DVB-T2 v Rakousku odstartuje už 15. dubna, dostupné bude pro 89 % obyvatel

Podle jednoho z našich čtenářů je signál ze známého dolnorakouského vysílače Jauerling šířen na kanálech 48, 55 a 58. Signál je asi opravdu z Jauerlingu, přitakal mu diskutující s nickem Sax, který tuto skutečnost ověřil také na profesionálním měřícím přístroji. Podle čtenáře DigiZone.cz pod nickem Melichar probíhají testy DVB-T2 z Linzu na kanálech 24, 41 a 45. Operátor ORS už má také ke spuštění připravenou webovou prezentaci placené služby simpliTV. Pro běžného uživatele je ale prozatím nedostupná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).