Hlavní navigace

Terestrika opět ukázala, že ještě zdaleka neřekla své poslední slovo

25. 8. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Vstupem kanálu Fanda do multiplexu 4 se opět oživuje zájem o pozemní televizní vysílání. Brzy nás v DVB-T čeká start několika dalších stanic.

Fanda začal vysílat v zemském multiplexu 4

Nabídka volně šířených, pozemně vysílajících televizních programů se rozšířila o další kanál. Pátý program Novy, na muže zaměřený Fanda, od pátku vstoupil do celoplošného multiplexu 4. Doposud přitom vysílal pouze přes satelit, v kabelových rozvodech a IPTV. „Z interních dat a výzkumů, které máme k dispozici, vidíme i po tak krátké době od spuštění Fandy jeho velký úspěch a potenciál. Zařazením do pozemního vysílání tak navazujeme na tento úspěch ve stávajících platformách a pokračujeme v rozšiřování jeho dostupnosti,“ vysvětlil rozhodnutí pustit Fandu do pozemního vysílání generální ředitel Novy Jan Andruško.

Fanda bude dostupný ze všech zprovozněných vysílačů multiplexu 4, tedy asi pro tři čtvrtiny obyvatel Česka. Operátor sítě, ostravská společnost Digital Broadcasting, hodlá do konce listopadu rozšířit pokrytí o další lokality tak, aby signál multiplexu 4 pokrýval až 85 procent populace. „Jsme rádi, že jsme svou nabídkou služeb a rozsahu pokrytí dokázali oslovit tak významného hráče, jakým CET 21 rozhodně je. Fanda je velmi atraktivní program a věříme, že pro diváky bude silnou motivací pro naladění právě naší sítě,“ uvedl jednatel Digital Broadcasting Radim Pařízek.

Nova nedávno představila Fandu na tiskové konferenci v centru Prahy. Všichni zúčastnění včetně generálního ředitele Jana Andruška nešetřili úsměvy.
Autor: Nova

Na Nově mají opět důvod k úsměvu.

Jan Potůček: Fanda vstupuje do DVB-T. Ode dneška ho naladíte v multiplexu 4

Lukáš Polák: Satelitní služba freeSAT by UPC Direct zařadila do nabídky stanici Fanda

Jan Potůček: Fanda dá české sporty, říká jeho šéf Marek Kindernay. Slibuje spolupráci s Dajto

Lukáš Polák: Fanda a Dajto: Stejní a přesto rozdílní sourozenci z bývalé federace

Jan Potůček: Fanda zveřejnil přehled sportovních přenosů do konce roku. Nabídne i Moto GP

Odstartoval kanál Dajto, sourozenec Fandy

Přibližně měsíc po kanálu Fanda spustila Central European Enterprises (CME) podobný program také na Slovensku. Televize Dajto, která bude patřit do portfolia stanic Markízy, zahájila vysílání v pondělí v 19:50 dobrodružným katastrofickým filmem Rolanda Emmericha Godzilla z roku 1998. Po něm následoval Sexy sport, který ovšem bude netradiční tím, že spíše než na zpravodajství se zaměří na vnady jeho moderátorky Andrey Járové. Markíza už dříve ukázala její fotku na komunitním portálu Facebook a je z ní patrné, že pánové, kteří obdivují velké poprsí, si rozhodně přijdou na své.

Podobně jako Fanda i Dajto nabídne divákům kombinaci starších filmů a seriálů s některými novinkami. Stanice slibuje dle své charakteristiky seriály pro chlapy plné tvrdé akce a krásných žen. Tuto kategorii budou zastupovat například Steven Seagal: Strážce spravedlnosti, Spartakus: Krev a písek, Spartakus: Bohové arény, případně Kobra 11. Z těch novějších se tu objeví například Teorie velkého třesku, Fringe a Nikita. Z filmů se mohou diváci těšit například na Rockyho, Krotitele duchů, Muže v černém (první dva díly), Hon na ponorku nebo Top Gun.


repto foto web Dajto

První film, který Dajto odvysílal, byl blockbuster Godzilla z roku 1998.

Lukáš Polák: Nový kanál Dajto dnes slibuje při svém startu monstrum a sexy vyvinutou blondýnu

Jak se bude jmenovat čtyřka Primy? Možná Clever

Čtvrtý televizní kanál skupiny Prima dostává reálnější obrysy. Společnost FTV Prima tento týden požádala Úřad průmyslového vlastnictví o registraci čtyř různých názvů a log, která se pojí právě s chystanou čtvrtou televizní stanicí. Kromě již medializovaného názvu Prima Life jde také o Primu Zoom, Primu Clever a Primu 4, která nejvíc ze všech připomíná, že by skutečně mělo jít v pořadí již o čtvrtý program Primy (za který dosud skupina označovala svoji internetovou službu Prima Play).

Internetová databáze patentového úřadu vede všechny čtyři přihlášky jako kombinované ochranné známky, tedy jak slovní, jak grafické. Loga se však zatím v detailu přihlášek nezobrazují (děje se tak u všech nově přihlašovaných ochranných známek, loga se objevují s několikadenním zpožděním). Generální ředitel FTV Primy Marek Singer nedávno ekonomickému deníku E15 řekl, že skupina plánovala čtvrtý kanál spustit již letos v září, nakonec to ale přehodnotila na blíže neurčený termín v příštím roce.


Foto pro DigiZone.cz: Ivana Dvorská

Budova Primy na pražské Palmovce.

Jan Potůček: Prima Life, Prima Zoom, Prima Clever nebo Prima 4: názvy pro čtvrtý kanál Primy

Stručně

Provozovatel multiplexu 4, společnost Digital Broadcasting, rozšířil počet svých vysílačů ve středních Čechách. Nově je signál k dispozici také z lokality Kozmice na Benešovsku. Na tuto skutečnost upozornil blog dxradio.cz.

Lukáš Polák: Multiplex 4 má nový vysílač v Kozmicích. Pokryje Benešovsko

Dva roky bez povinnosti platit servisní poplatek 29 korun měsíčně slibuje provozovatel satelitních služeb Skylik a CS Link, lucemburská společnost M77 Group, zákazníkům, kteří do konce letošního roku registrují kartu Skylink Standard HD.

Jan Potůček: Skylink a CS Link prodlouží akci s prodejem karet oproštěných od servisního poplatku

Uplynulé dny přály mimořádně dálkovému příjmu digitální televize i analogového rozhlasu. Aktuální podmínky byly téměř srovnatelné s těmi, jaké mohli zájemci o dálkové signály zaznamenat loni v říjnu, kdy se například v Praze podařilo zachytit DVB-Tněmeckého Berlína.

Lukáš Polák: V Praze se dnes podařilo zachytit signál digitální televize z Vídně

Kvalita obrazu promo spotu Českých Radiokomunikací byla skutečně excelentní.
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Kvalitního obrazu si prozatím diváci v pozemním vysílání příliš neužijí.

Už druhou novou moderátorku Ranních Televizních novin během jediného měsíce nasazuje do vysílání televize Nova. Po bývalé České Miss Ivetě Vítové se v ranní zpravodajské relaci, kterou televize vysílá v rámci svého ranního bloku Snídaně s Novou, bude objevovat i herečka a novinářka Emma Smetana.

Jan Potůček: Nova má další novou moderátorku Ranních Televizních novin: Emmu Smetana

Nejistota ohledně vysílacích dnů a časů, do kterých Prima family nasadí nový původní seriál Obchoďák, vůbec nejdražší v její historii, přetrvává. Ačkoli televize začala vysílat na tento seriál upoutávky a věnovala mu i jeden z příspěvků ve čtvrtečních VIP zprávách, v předběžném programovém plánu na druhý zářijový týden, který vydala rovněž ve čtvrtek, Obchoďák opět chybí.

Jan Potůček: Prima začala vysílat upoutávky na Obchoďák, ani druhý týden v září ho ale nenasadí

BRAND24

Po řadě více či méně úspěšných projektů končí u našich východních sousedů další kanál. 1. srpna avizovala na měsíc přerušení svého vysílání regionální televize Patriot, tehdy zatím bez důvodu. Nyní je jasné, že stanice už svůj program neobnoví.

Lukáš Polák: Slovenská TV Patriot už vysílání neobnoví. Končí z finančních důvodů

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).