Hlavní navigace

Televizory Samsung SUHD 2016 s novým firmwarem a aktuali­zovaným HDR

3. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Samsung, podle licence: Rights Managed
Technologie vylepšeného, nebo chcete-li vysokého dynamického rozsahu, se dočkala režimu kompatibilního s SDR i u Samsungu.

Ultra HD (4K) televizory s LCD displeji a technologií Quantum dot, kterou jsou určené pro sezónu 2016/17 a označované jako SUHD, nabízí jejich výrobce, společnost Samsung, s novým firmwarem. Ten nabízí i režim vylepšení obsahu pro standardní vysílání, resp. video se standardním dynamickým rozsahem, které je nyní stále častěji nazývané SDR – Standard Dynamic Range.

PSALI JSME: Novinky u Samsungu – SUHD, HDR 1000 a nový ovladač Smart Control

Volbu HDR+ lze nastavit v menu Obraz, Speciální režim sledování, Režim HDR+. Následně se podle výrobce mají na televizoru odkrýt předtím skryté obrazy v tmavých scénách tím, že doplňuje úroveň jasu. Ve velmi jasných scénách zvyšuje HDR+ poměr kontrastu a tím odlišuje objekty od pozadí, a přitom na obrazovce zachycuje více detailů.

K TÉMATU: Samsung ohlásil příchod nových SUHD televizorů. Poprvé budou u nás i rovné

BRAND24

Automatická aktualizace firmwaru je dostupná pro všechny televizory SUHD 2016 a od září by pak mělo být možné aktualizovat i všechny letošní modely Ultra HD (4K), které jsou s technologií HDR kompatibilní. SUHD TV 2015 o HDR, resp. HDR+ rozšířit nepůjdou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).