Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Berdych v Turnaji mistrů, Transformers 2 a Kokain

26. 11. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
26. 11. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit sobotní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Markíza, Markíza HD; 20:00 – Transformers: Pomsta poražených - Puberťák Sam Witwicky (Shia LaBeouf) se už vzpamatoval z prvního setkání s hodnými Autoboty a zlými Deceptikony. Navíc dospěl a začal se připravovat na opuštění rodného hnízda, vstříc bouřlivému vysokoškolskému životu. Náladu mu kazí snad jen fakt, že vztah s rozkošnou Mikaelou (Megan Fox) se promění na chození na dálku, protože ona na univerzitní studia nemá peníze. Odloučení naštěstí netrvá dlouho. Když Sam objeví úlomek matérie, o kterou spolu Autoboti a Deceptikoni tolik bojovali v jedničce, a získá z něj pro obě strany drahocenné informace, začnou po něm jít mechaničtí gauneři z celé galaxie.
  • Prima Cool, 20:00 – Království nebeské - Režisér Ridley Scott mistrně spojil filmovou epiku s hlubokým prožitkem v slavných filmech Duelanti, Vetřelec, Thelma a Louise, Gladiátor, Blade Runner a Černý jestřáb sestřelen. Ve filmu Království nebeské vypráví o křižové výpravě očima mladého rytíře Baliana, který odchází na kraj známého světa bojovat za svůj ideál. Oživuje mystiku rytířského rebelanta a zobrazuje dávný boj mezi muslimy a křesťany o Svatou zemi, který se sice odehrál před tisíci lety, ale svými důsledky sahá až do přítomnosti.
  • Nova Sport, Nova Sport HD; 21:00 – 2. semifinále ATP World Tour Finals 2011 - Šestadvacetiletý Tomáš Berdych postoupil z prvního místa skupiny A a dnes večer se utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, který má na podzim výbornou formu a v Londýně ve skupině vyřadil Rafaela Nadala. Berdych se stal druhým českým tenistou, který si zahraje semifinále Turnaje mistrů. Napodobil Ivana Lendla, pětinásobného vítěze turnaje, který se do semifinále naposledy dostal při svém posledním startu na Masters přesně před dvaceti lety. (Zdroj: ČTK)
  • Nova Cinema, 22:00 – Kokain - V 70. letech zaznamenal mezinárodní obchod s drogami rychlý vzestup a v jeho středu se ocitl zcela nenápadný a ve všem průměrný Američan. George Jung, hvězda školního fotbalového mužstva z malého města, se během několika let stal hlavním dovozcem kokainu z kolumbijského Medellínu. Film Blow je jeden z pravdivých příběhů čerpajících ze skutečnosti. Sleduje cestu George Junga od 60. let přes jeho první styky se světem drog na plážích v Kalifornii. Kšeftování s marihuanou bylo pro něj tehdy jen prostředkem k realizaci vlastního amerického snu.
  • Prima, 22:30 – Americký gangster - Oscary ověnčení herci Russell Crowe (Gladiátor, Insider: Muž, který věděl příliš mnoho) a Denzel Washington (Training Day, Hurikán v ringu) se spojili s oscarovým scenáristou Stevem Zaillianem (Schindlerův seznam, Gangy New Yorku) a neméně úspěšným režisérem Ridleym Scottem (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen). Vznikl strhující příběh o vzestupu a pádu jednoho z nejmocnějších mužů newyorského podsvětí a o obyčejném poldovi, který ho dostal na kolena.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).