Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Vůně cibule, Velký Zizou, Divoký Mesiáš a Andělin popel

22. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Vůně cibule - Život v texaském pohraničním městečku Paradise City vůbec neodpovídá jeho jménu. Spíš připomíná peklo. Na zdejší pozemky má totiž zálusk bohatá naftařská společnost bezohledného pana Lamba a kdo mu svou půdu neprodá hluboko pod cenou, toho čeká politováníhodná „nehoda“. Poslední pozemek, který odolává jeho nátlaku, je farma starého Fostera. I on pochopitelně skončí na místním hřbitově. Radost pana Lamba je však předčasná. Těsně před smrtí Foster farmu prodal. A jako by to nestačilo, je její nový majitel hlavním hrdinou příběhu. Westernová komedie (Itálie, Španělsko, Západní Německo; 1975)
  • Cinemax, 20:00 – film Andělin popel - Snímek je adaptací stejnojmenného autobiografického románu Franka McCourtha, v němž vzpomíná na své nelehké dětství, které strávil v chudinské čtvrti irského města Limerick. Vydání románu provázel v USA menší skandál, neboť autorova rodina se od něj distancovala a zpochybňovala pravdivost vzpomínek F. McCourtha. Film samotný poměrně věrně kopíruje dějovou linii knihy, avšak místy vyznívá poněkud chladněji. Děj se převážně odehrává v Limericku, kde Frank vyrůstá se svou matkou Andělou a otcem Malachym, jenž svým sklonem k alkoholismu ožebračuje celou rodinu. Drama (USA, Irsko; 1999)
  • ČT 4, 21:15 – dokument Velký Zizou – Příběh Zinedina Zidana - Po slavných fotbalových stadiónech běhalo jen málo fotbalistů jeho kvalit. Zinedine Zidane uměl pro fanoušky připravit opravdovou show. Obdivuhodný kouzelník s míčem neustále překvapoval novými a novými kousky. Fotbalová super hvězda se vším všudy. Jeho styl byl jedinečný. Nikdo ho na trávníku nemohl přehlédnout. Dokument (Austrálie, 2008)
  • Film+, 22:30 – film Divoký Mesiáš - Každý zná slavného léčitele Moiseho, který žije v odlehlé oblasti a řídí se vlastními zákony. Pro život s ním se rozhodla skupina osob, převážně žen a dětí, kteří ho obdivují. Život v táboře působí, na venek, bez problémů až do okamžiku, kdy policie nalezne Moiseem zbičovanou ženu, jednu z obyvatelek osady. Ta odmítne proti němu vypovídat. Policie zahájí vyšetřování, ale jak získat důkazy proti muži, o kterém je stále jasnější, že je to manipulátor a vedoucí sekty. Drama (Kanada, Velká Británie; 2002)
  • Filmbox Plus, 22:55 – film 88 minut - Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Krimi thriller (USA, Kanada, Německo; 2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).