Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Skafandr a motýl, Atentát a Vysvobození

27. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Cinemax, 20:00 – romantická komedie Láska na druhý dotek - Nekonvenční komedie odehrávající se v excentrickém okolí Los Angeles. Hugo Dugay je mladá žena, jež se živí čištěním bazénů. Mezitím se stará o svou matku Minervu, závislou na hazardních hrách, a také o svého otce Henryho, který propadl alkoholu a drogám. Jednoho dne musí Hugo vyčistit více než čtyřicet bazénů, jenže je právě období sucha a ona má zakázáno používat vodu z městského potrubí. Chick Chicalini touto zprávou není vůbec nadšený – šéf podsvětí totiž pořádá party a samosebou chce mít čistý bazén naplněný čerstvou vodou. Ve snaze zmírnit Chickovu úzkost Hugo vymyslí složitý plán, ve kterém hraje hlavní roli veliká cisterna a rychlý výlet k řece Colorado. Americká romantická komedie (1997)
  • CS Film, 22:00 – válečné historické drama Atentát - Filmová rekonstrukce příprav a uskutečnění atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha je pojímána v širších politických a historických souvislostech. Je třeba ocenit pečlivou realizaci, snahu o věrnost při předvedení dobových reálií, ale je zároveň nutno přijmout autorský výklad významu této tragické události, který se nevyhnul tendenčním zkreslením. Československé válečné drama (1964)
  • ČT 2, 22:20 – dobrodružné drama a thriller Vysvobození - Předlohou snímku se stal stejnojmenný román Jamese Dickeyho z roku 1970. Jeho autor nejen napsal scénář, ale také si zahrál v závěru filmu postavu šerifa. Vysvobození líčí nechtěné dobrodružství čtyř kamarádů, kteří se rozhodnou strávit víkend plavbou na kánoích po rozbouřené řece v hornaté krajině na pomezí Georgie a Jižní Karolíny. Jejich výlet divukrásnou a nedotčenou přírodou se však změní v zápas o holý život. Americké dobrodružné drama (1972)
  • ČT 1, 22:30 – komedie a horor Meze Waltera Hortona - Obchodník Walter Horton /Vlastimil Brodský/ se jednoho rána probudí a hraje virtuozně na klavír, ačkoliv nezná ani noty. K údivu své ženy (Jiřina Jirásková) ve hře pokračuje tak úspěšně, že záhy získá manažera (Rudolf Hrušínský) a pořádá velkolepé koncerty. Jeho repertoár se zdá být nekonečný a provedení bezchybné. Má to ovšem háček, Walter není schopen žádnou skladbu zahrát dvakrát. Hortonova žena sleduje uměleckou kariéru svého muže s napětím a strachem z jejího konce. Československá komedie a horor (1968)
  • Film Europe Channel, 23:45 – životopisné drama Skafandr a motýl - Charismatický a úspěšný Jean-Dominique si užíval života až do tragického momentu, kdy po náhlé mozkové příhodě ochrne na celé tělo. „Znovuzrodí se jako oko“, je totiž schopen komunikovat pouze mrkáním jednoho oka. Jeho vůle dál žít a pracovat je obdivuhodná, ve filmu je vykreslena jemně a s nadsázkou své vlastní tregédie. Hrdinovi skutečného příběhu se totiž podařilo doslova „namrkat“ knihu. Francouzsko-americké životopisné drama (2007)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).