Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Ronin, Hamburger Hill a Cesta draka

26. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Fanda, 20:20 – akční krimi thriller Drsnej Shaft - Vše nasvědčuje tomu, že Walter Wade zavraždil mladého černošského studenta a bude za svůj čin potrestán. Jenže tento uhlazený vrah je z prominentní rodiny, která může ihned složit vysokou kauci a „uklidit“ synka z dosahu policie. Po dvou letech se Walter tajně vrátí do Spojených států a detektiv Shaft , který ho vypátral, je přesvědčen, že teď konečně dostane slovo spravedlnost. Ale i tentokrát ji peníze umlčí. Shaft na protest vrací policejní odznak a na vlastní pěst, spolu s bývalou kolegyní Carmen, začíná shromažďovat důkazy a hledat jedinou přímou svědkyni, která se skrývá. I její život je v ohrožení. Na první pohled jednoduchý a jasný případ má až nečekaně dramatické pozadí a ve finále zcela překvapivé rozuzlení. Americko-německý akční krimi thriller (2000)
  • TV Barrandov, 21:55 – akční snímek Operace Žralok - Zfilmovaný skutečný příběh lodi U.S.S. Indianopolis, která dopravovala součásti atomové bomby, později svržené na Hirošimu. Z důvodu vyšší bezpečnosti byly přepravovány lodí a ne letadlem. Loď a její posádka úkol splnila, ale na zpáteční plavbě byl bitevní křižník torpédován japonskou ponorkou. Posádka bez větších ztrát opustila loď, ale utajení a administrativní zmatek v americkém námořnictvu byl tak značný, že po lodi a její posádce nikdo nepátral. 2/3 posádky padly za oběť žralokům než byli trosečníci objeveni průzkumným letounem. Americký akční snímek (1991)
  • Nova Cinema, 22:00 – válečné drama Hamburger Hill - Jedenáctkrát podniknou Američané útok, jedenáctkrát jsou krvavě odraženi. Když se jim konečně podaří prolomit obrannou linii nepřítele, přichází rozkaz k ústupu. Americké válečné drama (1987)
  • ČT 2, 22:15 – akční krimi thriller Ronin - Studená válka je možná u svého konce, ale nové pořádky dávají vzniknout skupinám nájemných profesionálů, kteří z toho či kterého důvodu opustili svoje místa v té nebo oné tajné službě. Skupinka těchto lidí, známých jako roninové (podle samurajů, kteří přišli o svého pána), se setkává ve Francii a má pro tajemného klienta odvést zdánlivě rutinní práci – krádež kufříku s pro ně neznámým obsahem. A jak už to tak bývá, nejsou jedinými zájemci o tajemnou zásilku. Roninové musí ve svém vlastním zájmu spolupracovat – mohou si ale navzájem důvěřovat? Britsko-americký akční krimi thriller (1998)
  • Prima Cool, 23:15 – akční komedie Cesta draka – Těšil se, že se v Římě dobře nají, ale mafiáni nedají pokoj majitelům restaurace, a tak musí Bruce udělat pár nezbytných opatření, aby je ochránil. Kopance budou jenom létat a na konci se možná odehraje souboj století: Bruce Lee versus Chuck Norris. Hongkongská akční komedie (1972)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).