Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Petrolejové lampy, Bitva o Hill 60, Deník zabijáka a Strašáci

4. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – český film Petrolejové lampy – Stárnoucí dívka z rodiny maloměstské honorace se dočká svého štěstí, když se provdá za pohledného důstojníka. Netuší ovšem, že muž trpí zhoubnou pohlavní chorobou – s marnou obětavostí pak o něho pečuje, vystavena zlomyslnému posměchu svého okolí. Český film (1971).
  • ČT 1, 21:00 – Toulavá kamera vychutnává Slovensko – Tatry a Bratislavský kraj. Zábavný pořad. Tradiční výrobu, lidová řemesla a zajímavé technické památky těchto dvou regionů představí Iveta Toušlová a Josef Maršál. Magazín České televize (2012).
  • TV Barrandov, 21:40 – válečný film Bitva o Hill 60 – Na bitevním poli u francouzského Armentiéres mají tuneláři se svým velitelem chránit kopec tak dlouho, dokud nezazní rozkaz k odpálení trhavin. Jenže kdo ví, kdy ta chvíle přijde? Australský válečný film podle skutečnosti (2010).
  • Nova Cinema, 21:50 – komedie Deník zabijáka – Nájemný zabiják Ben Kingsley se potýká s nadměrným pitím, které mu stále více komplikuje život. Když v jednom alkoholovém opojení zapomene zabít šéfa konkurenční mafie, rodina zasáhne. Je poslán na léčení do San Francisca, kde ale potkává osamělou Téu Leoni… Americká komedie (2008).
  • ČT 2, 22:15 – thriller Strašáci – Učitel matematiky David přijíždí z Ameriky s mladou manželkou Amy do jejího rodného městečka u pobřeží Anglie. Společně se usadí v opuštěném a poněkud zchátralém domě. Zatímco David zde chce v klidu dořešit své pracovní úkoly, Amy se nudí a hledá každou příležitost ke změně. Proto se také rozhodne pro opravu staré garáže. Mezi stavebními dělníky po letech opět potkává své bývalé nápadníky a nedokáže zcela zapřít svoji frivolnost. Jednoho dne muži pozvou Davida na lov a v jeho nepřítomnosti Amy znásilní… Britské drama (1971).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).