Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Návrat ztraceného syna, Tenkrát na západě a Nalevo od výtahu

11. 12. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – western Tenkrát na západě - V klasickém epickém westernu z dílny Sergia Leoneho najdete více než jen příběh pomsty, na pozadí napínavého děje se vám postupně odhalí nevšední epos o minulosti amerického Divokého západu. Ve snaze zmocnit se pozemků ve Sweetwater, najme zmrzačený železniční baron Morton (Gabriele Ferzetti) profesionální zabijáky, které vede modrooký sadista Frank (Henry Fonda). Ten má mimo jiné na svědomí vlastníka nemovitostí Bretta McBaina (Frank Wolff) a jeho rodinu. Jenže pozůstalosti zdědí McBainova novomanželka Jill (Claudia Cardinale), která přijíždí do města a okamžitě se ocitá v nebezpečí. Naštěstí tu jsou psanec Cheyenne (Jason Robards) a tajemný muž beze jména, který si říká Harmonika (Charles Bronson), kteří si Jill vezmou pod svou ochranu a překazí Frankovy plány na získání jejích pozemků. Jenže postupem času vyjde najevo, že Harmonika chce Franka dostat z jiného důvodu. Italsko-americký western (1968)
  • TV Barrandov, 20:00 – komedie Nalevo od výtahu - Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka – tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. Francouzská komedie (1988)
  • CS Film, 22:00 – psychologické drama Návrat ztraceného syna - Pracovník projektového ústavu ing. Jan Šebek se z neznámých příčin pokusí o sebevraždu. Pobyt v psychiatrické léčebně ho má připravit na další existenci mezi „normálními" lidmi. Velmi osobní umělecká výpověď tvůrců o nejcitlivějších problémech lidské existence. Titul, který stále provokuje a klade otázky. Pacienta Zdeňka hraje tehdy začínající tanečník Jiří Kilián, který se mezitím stal mezinárodně proslulým choreografem. Československé psychologické drama (1966)
  • ČT 2, 22:20 – thriller Špion, který přišel z chladu - Britský špion Alec Leamas jen smutně přihlíží zabití svého kolegy při jeho pokusu překonat hraniční přechod mezi berlínskými sektory. Potom se vrací na velitelství rozvědky v Londýně, odkud je na čas uklizen k podřadné úřednické práci. Únavně stereotypní činnost v knihovně probouzí v Leamasovi jeho sklony k alkoholismu. Vhodnou druhou šancí se proto zdá být další špionážní mise v komunistickém východním Německu. Nový úkol Leamas přijímá jako osobní mstu vysoce postavenému politickému činiteli Dieteru Mundtovi, s nímž má již z dřívější doby nevyřízené účty. Britský thriller (1965)
  • Nova Cinema, 23:05 – akční krimi thriller Chyťte Cartera - Londýnský gangster Jack Carter přijíždí do Newcastlu na pohřeb svého bratra Franka, který údajně zahynul při autonehodě. Protože bratr nepil, Jackovi se historka o řízení v opilosti nezdá. Rozhodne se zjistit pravdu, pustí se do pátrání na vlastní pěst a brzy je přesvědčen, že bratr byl zavražděn. Pomalu proniká k odhalení pravdy, což se sice vůbec nelíbí místnímu mafiánskému bossovi Kinnearovi, ale Jack se místními drobnými gangstery nenechá zastrašit. Navíc od okamžiku, kdy odhalí bratrovy vrahy a jejich motiv, neexistuje síla, která by ho dokázala zastavit. Jeho pomsta je neúprosná a brutální. Britský akční thriller (1971)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).