Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Liga mistrů, Kladivo na čarodějnice a Most přes řeku Kwai

30. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 - historické drama Kladivo na čarodějnice - Inkvizitor Boblig, povolaný do města Šumperka, aby vyšetřil přestupek jedné žebračky, zkonstruuje proces, jehož metody zaručují doznání všech obžalovaných. Proti spořádaným a ušlechtilým občanům se náhle vynoří moc, která pod rouškou očišťování kraje od čarodějnic sleduje pouze vlastní obohacení a která neváhá pro tento cíl ničit všechny odpůrce a obětovat životy desítek nevinných lidí. Československé historické drama (1969)
  • Prima Cool, 20:15 - Real Madrid – Borussia Dortmund – Přímý přenos odvetného semifinálového utkání Ligy mistrů UEFA
  • ČT 2, 21:45 – dobrodružné válečné drama Most přes řeku Kwai - Jednoho žhavě slunečného dne roku 1943 přibude do japonského zajateckého tábora uprostřed džungle další várka britských zajatců. Přestože jsou muži zbídačení vyčerpávající cestou, připochodují s říznou písničkou. Jejich nadřízený, plukovník Nicholson (Alec Guinness), totiž nehodlá nepříteli ukázat žádnou slabost. Velitel tábora, plukovník Saito (Sessue Hayakawa), viditelně znervózní: tuší, že na jeho úseku stavby železnice, která má ve vražedně krátkém termínu spojit Bangkok s Rangúnem, nastávají problémy. Film, natočený podle stejnojmenného románu (autor Pierre Boulle) získal z osmi nominací sedm Oscarů. Britsko-americké dobrodružné válečné drama (1957)
  • Nova Cinema, 21:50 – hororový thriller Úplné bezvětří - John a Rae Ingramovi se během námořní plavby dostávají se svojí jachtou do úplného bezvětří. Po té, co zachrání Hugie Warrinera, člověka, jenž o sobě tvrdí, že je jediným, kdo přežil ztroskotání škuneru Orpheus, však prožívají nejděsivější situace svého života. Australsko-americký hororový thriller (1989)
  • Nova, 22:15 – akční thriller Likvidátor - Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu ON – Likvidátor – ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy. Americký akční thriller (1996)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).