Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Láska, Velká červená jednička a Kauza CIA

21. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – romantické poetické drama Láska - Své milostné okouzlení prožívají nejen mladičtí hrdinové filmu šestnáctiletý Petr a stejně stará dívka Andrea, ale i jejich rodiče, kteří se po letech znovu setkali. Rádoby poetické ladění je však místy násilné stejně jako střídání barvy s černobílými pasážemi. Láska patří mezi Kachyňova normalizační díla, která postrádají osobitost, nahrazuje ji křečovitou stylizací, která postihuje všechny složky filmu. Československé romantické poetické drama (1973)
  • Nova Cinema, 20:00 – akční válečné drama Velká červená jednička - Seržant Possum je drsný a neúprosný, ale jeho vojáci jej mají rádi. Vědí, že vedle zkušeného starého bojovníka mají slušnou šanci na přežití. Americké akční válečné drama (1980)
  • Dajto, 20:10 - akční krimi thriller Drsnej Shaft - Vše nasvědčuje tomu, že Walter Wade zavraždil mladého černošského studenta a bude za svůj čin potrestán. Jenže tento uhlazený vrah je z prominentní rodiny, která může ihned složit vysokou kauci a „uklidit“ synka z dosahu policie. Po dvou letech se Walter tajně vrátí do Spojených států a detektiv Shaft , který ho vypátral, je přesvědčen, že teď konečně dostane slovo spravedlnost. Ale i tentokrát ji peníze umlčí. Shaft na protest vrací policejní odznak a na vlastní pěst, spolu s bývalou kolegyní Carmen, začíná shromažďovat důkazy a hledat jedinou přímou svědkyni, která se skrývá. I její život je v ohrožení. Na první pohled jednoduchý a jasný případ má až nečekaně dramatické pozadí a ve finále zcela překvapivé rozuzlení. Americko-německý akční krimi thriller (2000)
  • ČT 2, 22:20 – drama a thriller Kauza CIA – 1939, život mladého Edwarda Wilsona (Matt Damon) se zásadně změní, když na Yaleské univerzitě vstoupí do mocného tajného spolku Skull & Bones. Jako ctižádostivý student udá z čirého vlastenectví svého oblíbeného profesora (Michael Gambon) kvůli jeho sympatiím k nacistům. Tímto krokem získá přátele ve federální vládě, která ho najme na několik tajných operací. Vlivný vojenský zpravodajský úředník, generál Bill Sullivan (Robert De Niro), mu nabídne místo v Zahraniční zpravodajské službě CIA v Londýně. Wilson bez váhání přijímá. Americké drama a thriller (2006)
  • Plus, 01:25 – komedie Royal Flash - 40. roky 19. století. Kapitána Harryho Flashman (Malcolm McDowell) celá Británie zná jako hrdinu afghánských válek, ale nikdo neví, že jeho hrdinství bylo jen věcí náhody. A do jeho života opět vstoupí náhoda, která ho svede dohromady s Lolou Montézovou, zpěvačkou a tanečnicí, a později i milenkou stárnoucího Ludvíka Bavorského, a mladým ambiciózním Ottou von Bismarckem, který Flashmana později i proti jeho vůli udělá jednou z hlavních postav svého plánu na sjednocení Německa. Britsko-americká komedie (1975)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).