Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Hlídač č. 47, Jasný terč a Vodní svět

30. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – krimi komedie Jasný terč – Hrdinou je šarmantní Martin Blank, který se živí jako profesionální zabiják, ale momentálně prochází osobní krizí. Jako vhodná příležitost k odreagování se mu jeví pozvánka na sraz abiturientů ze střední školy. Při té příležitosti by navíc mohl v rodném městě vyřídit i novou zakázku. Po příjezdu se setká s dávnou láskou, ale pak se vše zkomplikuje. Ve městě se objeví další zabiják a dva vládní agenti… (Grosse Pointe Blank, USA, 1997; hrají: John Cusack, Minnie Driver)

  • Prima Max, 20:15 – sci-fi Vodní svět – Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v plovoucích městech neustále napadáni partou pirátů. Jejich poslední šancí je Meriner, osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. (Waterworld, USA, 1995; režie: Kevin Reynolds, Kevin Costner; hrají: Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Lanny Flaherty)

  • ČT art, 21:05 – hororové drama Přežijí jen milenci – Adam, talentovaný hudebník ve stylu 60. let, žije v ponurém Detroitu. Zoufalý z toho, kam ten svět spěje, čím dál častěji přemýšlí o sebevraždě. V teplém Tangeru žije jeho tajemná, stylová přítelkyně Eva, co miluje poezii. Adamovi Evě je více než tisíc let. Před několika staletími se dohodli, že kvůli čerstvé krvi nebudou zabíjet lidi a dobývat krev budou v nemocnici. Není to tak dávno, co se rozhodli žít odděleně. Moc dlouho jim to ale nevydrželo… (Only Lovers Left Alive, Velká Británie, Německo, Francie, Řecko, Kypr, 2013; režie: Jim Jarmusch)

BRAND24

  • ČT2, 21:45 – drama Hlídač č. 47 – Josef Douša je železniční hlídač, který jednoho dne zachrání mladého muže před skokem pod vlak. Zachráněný muž se ovšem po incidentu zamiluje do jeho manželky. K tomu všemu ztrácí hlídač Douša na čas sluch. Ačkoliv se mu sluch za určitý čas vrátí, předstírá i nadále svoji hluchotu, aby zjistil, co si o něm, i o tušeném vztahu jeho ženy, lidé říkají za jeho zády. (Česko, 2008, podle knihy Josefa Kopty; hrají: Karel Roden, Lucia Siposová, Václav Jiráček, Vladimír Dlouhý)

  • Nova Cinema, 22:20 – krimi Jesse Stone: Nový začátek – Policista Jesse Stone přišel kvůli problémům s alkoholem o práci i rodinu. Aby zapomněl, odjíždí do městečka Paradise, kde se chce ucházet o místo šerifa. Práci získá. Jednoho večera je donucen zasáhnout proti místnímu hrubiánovi, který napadl svou ženu. Jeho zásah byl rychlý a tvrdý. Ne každému se ovšem jeho způsob zamlouvá. (Jesse Stone: Night Passage, USA, 2006; hrají: Tom Selleck, Saul Rubinek, Viola Davis, Kohl Sudduth)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).