Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: fotbal Itálie – Česko, Útěk z Alcatrazu a Sita zpívá blues

10. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 20:00 - Itálie – Česko – Přímý přenos utkání kvalifikace na MS ve fotbalu 2014 v Brazílii
  • Nova Cinema, 20:00 – drama a thriller Útěk z Alcatrazu - Dosud se nikomu nepodařilo utéct z nejspolehlivějšího vězení v Americe. Až 11. června 1962 se to třem vězňům povedlo. Americké drama a thriller (1979)
  • Prima Zoom, 20:00 – dokument Putování po Velké čínské zdi – Velká čínská zeď je jeden z nejpůsobivějších stavitelských divů světa. Říká se o ní, že je vidět z vesmíru. Je vojenským veledílem, které bylo svědkem stovek bitev. Stále je však obestřena mnoha záhadami. Spisovatel a historik William Lindesay žije v Číně přes dvacet let. Průzkum Velké zdi se stal jeho posedlostí. Americký dokument (2011)
  • ČT art, 23:30 – animovaný muzikál Sita zpívá blues – Moderní převyprávění příběhu indického Rámájany režírované, animované a produkované Ninou Paleyovou. Více stylů animace, tři stínové loutky zprostředkovávající starověkou tragédii i moderní komedii a písně Annete Hanshawové spolu vypráví věčný příběh o rozchodu. Kromě několika stylů animace Sita přináší pět výtvarných technik, preciznost provedení, humorný nadhled a nápaditou konfrontaci se západním světem. Americký animovaný muzikál (2008)
  • Dajto, 23:35 – akční životopisné drama Obávaný bojovník - Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. Hongkongsko-čínské a americké (2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).