Hlavní navigace

Televizní tipy na úterý: Dešťová víla, Prázdniny v Římě a Medvídek

27. 12. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
27. 12. 2011

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, ČT HD; 20:00 – Dešťová víla – Živly, které ovládají zemi – vzduch, oheň, země a voda – provádějí „pravidelnou inspekci“. Za všechny živly sledujeme Vodu, které lidé říkají Dešťová víla. Jde krajem převlečena za chudou ženu. Pozná, že lidé skutečně začali myslet hlavně na peníze, že se vytrácí láska a dobro. Jsou to jen slova bez ceny. Zástupcem takových lidí je sedlák Lakota, jehož syn Ondra miluje chudou Květušku. Jejich lásku sedlák nerad vidí. Žádné bohatství ten cit neslibuje.
  • ČT 2, 20:55 – Prázdniny v Římě - Romantická komedie s Audrey Hepburnovou a Gregory Peckem v hlavních rolích. Prázdniny v Římě byly nominovány na 10 Oscarů a Audrey Hepburn získala Oscara za svou roli novodobé princezny, která se vzpřela svým panovnickým povinnostem a díky americkému novináři (Gregory Peck) poznala Řím jako obyčejná mladá dívka.
  • Prima, 21:20 – Smím prosit? - Přepracovaný chicagský účetní (Richard Gere) je unavený každodenní rutinou, jíž jeho život podlehl. Jednoho dne však spatří krásnou učitelku tance (Jennifer Lopez) a rozhodne se, že začne chodit na její hodiny tance, aby ji lépe poznal. Jak radost z tance začne procházet jeho životem, pozná, že by to mohl být klíč k záchraně jeho problémového manželství. Své taneční pokroky nakonec uplatní v taneční soutěži na Chicago Crystal Ball Dance Competition.
  • Nova, 21:35 – Šerifové - Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. Nemá však mnoho času. Zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná.
  • Markíza, 21:50 – Medvídek - Přes poetický název půjde opět o tragikomedii Jana Hřebejka sázející především na skvěle napsané postavy a jejich dialogy. „Pokud bychom měli žánrově film přirovnat k některému dílu světové kinematografie, mohla by to být Americká krása nebo Hana a její sestry. Je to hodně konverzační film, který zkoumá z mnoha úhlů fenomén manželství a vše, co k němu patří. Tedy mateřství, otcovství, nevěry…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).