Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Zápisník jedné lásky, Cesta a Téměř dokonalý zločin

27. 2. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – drama Komu tančí Havana - Po pěti letech se na novoroční karnevalové slavnosti setkávají bývalí členové odbojové skupiny… Neúspěšný pokus o internacionální výpomoc začínající kubánské znárodněné kinematografii. Trvalé následky po tomto úrazu naštěstí nezůstaly ani v Čechách, ani na Kubě. Kubánsko-československé drama (1962)
  • Nova Cinema, 20:00 – romantické drama Zápisník jedné lásky - Ve snímku Zápisník jedné lásky předčítá starý muž ze svého vybledlého zápisníku pacientce (Gena Rowlands) v sanatoriu příběh o jediné ženě svého života. Ve filmu se přenášíme do minulosti a sledujeme životy dvou mladých lidí ze Severní Karolíny, kteří pocházejí z naprosto odlišného prostředí, Allie (Rachel McAdams) a Noaha (Ryan Gosling). Ačkoliv Allie byla vychována v nádherném přepychovém jižanském domě a Noah vyrostl v chudém stavení, na jehož prahu džemovali hudebníci, nic mladé dvojici nezabrání v tom, aby spolu nestrávili jedno nádherné léto předtím než je odloučí nejprve rodiče, a poté druhá světová válka. Když se vojáci po válce vrátí domů, všechno je jinak. Americké romantické drama (2004)
  • Markíza, 20:20 – romantická komedie A co když je to pravda? - Film vypráví příběh dvou lidí, kteří dokázali, že láska je opravdu nesmrtelná. Renomovaný komediální režisér Mark Waters (Protivný sprostý holky, Mezi námi děvčaty) svedl dohromady Reese Witherspoon (Pravá blondýnka, Holka na roztrhání) a Marka Ruffala (Collateral, Piková trojka) ve filmu natočeném podle stejnojmenného bestselleru. Když si David (Mark Ruffalo) pronajal byt v San Francisku, poslední věc, kterou ve svém novém domově očekával, byla spolubydlící. Poněkud hysterická mladá dáma jménem Elizabeth (Reese Witherspoon) se totiž před ním najednou zjeví jako duch a začne tvrdit, že Davidův nový byt ve skutečnosti patří jí. David to pokládá za obrovské nedorozumění, ovšem jen do chvíle, než se Elizabeth vypaří stejně záhadně, jako se objevila. Americká romantická komedie (2005)
  • TV Barrandov, 22:45 – dobrodružné drama Cesta - Před přibližně deseti lety byl svět zničen. Nikdo neví, co se vlastně stalo. Možná šlo o jaderný útok, možná o vesmírnou událost. Miliony lidí zemřely, ať už přímo v důsledku katastrofy, nebo vyhladověním či zoufalstvím z pomalé smrti lidí kolem poté, co se zastavily dodávky energií. Muž (Viggo Mortensen) a Chlapec (Kodi Smit-McPhee) jsou na cestě za nadějí, kterou očekávají na jihu, na pobřeží. Veškerý svůj skromný, leč nesmírně vzácný majetek si vezou v nákupním košíku, vybaveném zpětným zrcátkem, aby viděli, zda je někdo nesleduje. Jediným zdrojem radosti jsou pro ně občasné nálezy jídla či pití. Na své pouti se setkávají s množstvím zoufalých přeživších, ať už jde o loupeživé gangy, kanibaly či zloděje. V průběhu filmu také sledujeme retrospektivní náhledy do Mužovy šťastnější minulosti a jeho života s Ženou (Charlize Theron). Americké dobrodružné drama (2009)
  • Plus, 22:55 – mysteriózní drama Téměř dokonalý zločin - Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? Americké mysteriózní drama (2000)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).