Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Star Wars: Epizoda III, Na konci světa a Pobřeží moskytů

27. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:00 – hokejový přenos PSG Zlín – HC Oceláři Třinec – Přímý přenos semifinálového utkání Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • CS Film, 20:00 – český krimifilm Na konci města – Soudobí kriminalisté řeší dvacet let starý případ vraždy na předměstí. Spisovatel Eduard Fiker, autor celé řady známých detektivních příhod, napsal námět i scénář tak, že divák zůstává po celou dobu filmu ve stálém napětí. Režisér Cikán i jeho ostatní spolupracovníci svou dobrou realizací napínavého příběhu jeho záměr ještě podtrhli… Český krimifilm (1954).
  • Fanda, 20:20 – vesmírná sága Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů – Klonové války zuří a rozpory mezi kancléřem Palpatinem a Radou Jediů se neustále prohlubují. Mladý rytíř Jedi Anakin Skywalker se musí rozhodnout, na čí straně bude stát. Podléhá však slibům moci a pokušení Temné strany. Sithští lordové se chtějí společně pomstít a prvním krokem jejich plánu je likvidace Jediů. Pouze Yoda a Obi – Wan přežijí a musejí se Sithům postavit… Americký film (2005).
  • ČT 1, 21:00 – dokument Tajemství rodu Tomáše Halíka – Dokumentární film podle formátu BBC. Jaká osudová propojení odhalí kněz a světoznámý filozof mezi svými předky a morálními i kulturními elitami národa, jako byli K. Čapek, T. G. Masaryk, J. K. Tyl a mnozí další? Český dokument (2013).
  • STV 1, 22:05 – dobrodružný film Pobřeží moskytů – Svérázný vynálezce a otec čtyř dětí Allie Fox nenávidí civilizaci, protože ta podle něj vede jen k úpadku a zániku. Jeho snem je odjet do džungle a tam žít podle zákonů přírody. Po večírku s námezdními dělníky odkudsi ze Střední Ameriky se Allie rozhodne, že odjede na Pobřeží moskytů v Hondurasu. Tamní džungle je totiž jedním z mála míst, kterých se ještě civilizace nedotkla. Allie přesvědčí svou ženu a všichni se opravdu vydají na dalekou cestu. Americký dobrodružný film (1986).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).