Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Prezidentská volba, Tajemství rodu Karla Šípa a Sestřičky

9. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 24, 20:00 – Prezidentská debata - Poprvé v dějinách ČR rozhodují voliči v přímé volbě. Co nabízejí kandidáti na prezidenta Vladimír Franz, Jiří Dienstbier a Karel Schwarzenberg? Moderuje Václav Moravec.
  • Nova Cinema, 20:00 - fantasy drama Pleasantville: Městečko zázraků - V této moderní pohádce dostane celý fiktivní svět příležitost zakusit veselé i nebezpečné stránky skutečného života – dva teenageři z konce 20. století náhodou přinesou barvu života do tajemného předměstí, které je uvězněno v černobílých 50. letech, a spustí zde revoluci. Americké komediální fantasy drama (1998)
  • CS Film, 20:00 – hudební komedie Konkurs - Tato povídka tvoří s další povídkou „Kdyby ty muziky nebyly“ jeden samostatný film Konkurs. Podstatnou část filmu Konkurs složeného ze dvou filmových fejetonů tvoří právě samotný Konkurs, film složený z autentických dokumentárních záběrů z pěveckého konkursu i ze zákulisí divadla Semafor v Praze. Jednoduchou dějovou osnovou jsou příběhy dvou dívek, které se konkursu zúčastnily. Tato povídka byla natočena v autentických prostorách divadla Semafor na 16 mm film. Československá hudební komedie (1963)
  • Nova, 20:20 – komedie a drama Sestřičky - O škole života, jeho strastech a krásách vypráví český psychologický snímek. Hlavní postavou je mladá začínající zdravotní sestřička Marie Sahulová, která je po maléru v nemocnici – do internátu si přivedla tajně chlapce, přeložena do venkovského zdravotního střediska, kde společně se starým lékařem a svéráznou zdravotní sestrou musí v drsném prostředí zanedbaných vesnic padesátých let objíždět pětadvacet vesnic a řadu samot. Průvodkyní, která ji osobitým způsobem zasvěcuje do praxe i úskalí soukromého života, se stává zdravotní sestra, moudrá a zkušená žena, které nikdo neřekne jinak než babi. Československá komedie a drama (1983)
  • ČT 1, ČT 1 HD; 21:00 – Tajemství rodu Karla Šípa - Populární moderátor ve filmu režiséra Karla Kouly zjišťuje, kdo byl tajemným otcem jeho tatínka. Pomůže mu nově sestavený rodokmen a testy DNA najít tušené, ale zapomenuté příbuzné? Proč se děti v Karlově rodokmenu ztrácejí svým matkám a v jaké části světa najde Karel Šíp odpovědi? Co způsobilo na počátku minulého století migraci jeho předků z poklidné chodské vesničky a co na ně čekalo ve víru rakouskouherské metropole?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).