Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Perfect Days, Spáč, Dobrý Will Hunting a Na vlastní oči

12. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – český film Prosím, pane profesore – Melodramatický příběh ze středoškolského prostředí: Do oktávy pražského gymnázia přichází z Plzně student Jaroslav Šmolka, který ztratil matku a v novém prostředí se často dostává do konfliktů. Nerozumí si ani s profesorem dějepisu Hladíkem, který je při exkurzi v továrně vážně zraněn. Student nabídne svoji krev k transfúzi… České drama (1940).
  • HBO, 20:00 – český film Perfect Days – I ženy mají své dny – Erika má skoro všechno – vlastní televizní pořad, vyhlášený kadeřnický salon, velký byt s terasou a svobodu, ale s každým přibývajícím rokem víc a víc touží po tom jediném, co nemá – a to je dítě. Premiéra české komedie (2011) od režisérky Alice Nellis.
  • MGM, 20:00 – komedie Spáč – Pětatřicetiletý spolumajitel restaurace U veselé Mrkvičky, v Greenwich Village, jímž je klarinetista amatér Miles Monroe, se v roce 1973 musí podrobit poměrně banální operaci žaludečních vředů. Z narkózy se ale probouzí téměř o dvě stě let později, taková je výchozí situace sci-fi komedie Woodyho Allena. Hlavní postavou příběhu je opět nešikovný, nehrdinský hrdina, dostávající se vlastní nemotorností do neobvyklých situací… Americká komedie (1973).
  • STV 1, 20:10 – drama Dobrý Will Hunting – Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Americké drama (1997).
  • Nova, 21:45 – publicistický pořad Na vlastní oči – Publicistický pořad Janka Kroupy a Josefa Klímy se vrací po letech v nové podobě. Kriminální kauzy, korupční jednání úředníků a politiků, silné lidské osudy a dramata.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).