Hlavní navigace

Televizní tipy na středu: Lantana, Veronika se rozhodla umřít, Interstate 60 a Hanussen

28. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Film+, 20:00 – krimifilm Lantana – Lantana je exotický keř rostoucí v tropických oblastech. Na první pohled krásná rostlina s pestrobarevnými květy. Pod povrchem této krásy se však ukrývá hustý trnitý porost. Lantana je hlavním symbolem psychologického dramatu, které odhaluje labyrint vztahů, vášní a podvodů protagonistů tohoto netradičního kriminálního filmu. Ústřední postavou příběhu je detektiv Leon Zat, který se cítí provinile, protože podvádí svou ženu. Australsko-německý film (2001).
  • Filmbox, 21:00 – komedie Sexuální život – Několik různorodých jedinců přemítá nad svými nevěrami. Americká komedie (2005).
  • HBO, 21:45 – drama Veronika se rozhodla umřít – Neúspěšný pokus o sebevraždu dá mladé ženě novou chuť do života. Když se probere v nemocnici, zjistí, že jí zbývá jen pár dní, než zemře kvůli poškozením, která si způsobila. Film je dojemnou adaptací bestselleru z pera Paula Coelha. Americké drama (2009).
  • Nova Cinema, 22:00 – komedie Interstate 60 – Většina národů světa má své tvory, kteří jim plní přání. V Asii to jsou draci a opice, v Irsku skřítkové, jinde v Evropě zase lesní víly a duchové. Jen Američané nikoho nemají… Kanadská komedie (2002).
  • ČT 2, 22:30 – drama Hanussen – O slavném jasnovidci, který věští Hitlerův vzestup k moci. V posledních dnech první světové války zjistí četař Klaus Schneider, že má dar silné empatie a svou sugescí dokáže ovlivňovat druhé lidi. Sklízí obrovské úspěchy a brzy získává pověst výjimečné osobnosti. Zostřující se politické konflikty a běh dějin ale zapletou Hanussena do svých sítí. Když předpoví Hitlerovo volební vítězství, stává se proti své vůli nástrojem nacistické propagandy. Maďarsko-německý film (1988).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).