Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Válka na rozhlasových vlnách, Star Wars II a Wrestler

14. 7. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova, Nova HD; 20:20 – film Star Wars II: Klony útočí - 10 let po Epizodě I pokračují dobrodružství a dramatické osudy rytířů Jedi Anakina Skywalkera a Obi-Wana Kenobiho, kteří mají za úkol chránit senátorku Padmé Amidalu, jejíž život je ohrožen. V tomto díle se dozvíte více o Padmé Amidale a jejím milostném vztahu k Anakinovi, který se stane osudným pro další osud celé galaxie. Bude odhalen původ Boby Fetta a úderných oddílů Impéria. Epizoda II objasní, jak to je s „Válkou klonů“, zmiňovanou v původních Hvězdných válkách. Film je temnější než Epizoda I a jeho atmosféra se blíží filmu Impérium vrací úder. Dobrodružné akční scifi (USA, 2002)
  • Fanda, 22:00 – box David Haye – Dereck Chisora - Přímý přenos jednoho z nejočekávanějších zápasů letošního roku. O světový boxerský titul WBO v supertěžké váze se utkají velcí rivalové. Unikátní bude i místo konání, zápas se uskuteční na stadionu londýnského West Hamu.
  • Filmbox HD, 22:25 – film Od soumraku do úsvitu - Bratři Seth a Richie Geckovi vykradli banku a prchají do Mexika. Jako rukojmí sebou mají úřednici Glorii Hillovou. Při zastávce v motelu se Glorie stává obětí sexuální zvrhlosti Richieho. Jako nové rukojmí berou rodinu pastora Jacoba Fullera. Po přejezdu mexických hranic se mají setkat s místními převaděči v baru Titty Twister. Všechno jde hladce (alespoň z pohledu Setha a Richieho), dokud se tanečnice, vyhazovači i barman nepromění v upíry, kteří mají chuť na čerstvou krev. Hororový akční thriller (USA, 1996)
  • ČT 2, 22:40 – dokument Válka na rozhlasových vlnách - 25. srpen 1968. O tom, že do Československa vtrhly tanky Varšavské smlouvy, už ví celý svět. Sověti však dělají vše pro to, aby se Češi a Slováci nedozvěděli nic víc. A protože sdělovací prostředky tehdy ještě věrně stály na straně pravdy, nebylo nic jednoduššího než je umlčet. Zvuky v éteru utichly. Naštěstí se našlo pár odvážných, kteří cítili povinnost své spoluobčany pravdivě informovat o aktuálním dění. Díky komunistické ilegální italské rozhlasové stanici Oggi in Italia se to povedlo. Za dramatických okolností a v neustálém ohrožení se mohlo z Prahy opět vysílat.
  • ČT 1, 23:15 – film Wrestler - Na konci 80. let zaplňoval Randy „The Ram“ Robinson, profesionální wrestler, titulní stránky novin. Nyní, o dvacet let později, se těžko protlouká životem a ve školních tělocvičnách a komunitních centrech kolem New Jersey dělá vystoupení pro hrstky nezdolných wrestlingových fanoušků. Své dceři se odcizil a není schopen si udržet skutečný vztah. Randy žije pro vzrušení z show a pro obdiv svých fanoušků. Nicméně infarkt ho donutil odejít do důchodu. Pomalu si začíná zvykat na novou situaci a oceňovat stav svého života – snaží se znovu spojit se svou dcerou a rozvinout vztah se stárnoucí striptérkou. Sportovní drama (USA, Francie; 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).