Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: MS v hokeji, box Kličko - Pianeta, Šakal a Markéta Lazarová

4. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, ČT Sport HD; 20:15 – MS v hokeji 2013 – Česko – Švédsko - Přímý přenos utkání základní skupiny na MS v ledním hokeji 2013
  • ČT 2, 20:55 - poetické historické drama Marketa Lazarová - Proslulá historická balada Františka Vláčila dodnes fascinuje zemitostí, s jakou je postižen život ve středověku. Titulní hrdinkou je ctná dívka, předurčená klášteru, ale přinucená stát se milenkou násilnického mladíka… Brutální boje i bizarní postavičky ploužící se zdivočelou zemí jsou postiženy s mimořádnou výmluvností i obrazovou podmanivostí. Film se skládá ze dvou částí: „Straba“ a „Beránek boží“ a byl natočen v letech 1965 – 1967. Československé poetické historické drama (1967)
  • Fanda, 21:05 – Vladimir Kličko – Francesco Pianeta - Přímý přenos zápasu o titul Mistra světa organizací WBA, WBO, IBF, IBO
  • ČT 1, 22:30 – krimi thriller a drama Šakal - Dnes již kultovní politický thriller byl natočen podle románu Fredericka Forsytha a vychází ze skutečných událostí kolem pokusu zavraždit francouzského prezidenta. Začátkem šedesátých let minulého století považovali bývalí členové francouzských legií vyhlášení samostatnosti Alžírska s podporou francouzské vlády za zradu na padlých spolubojovnících. Vytvořili skupinu, která měla za úkol de Gaulla zlikvidovat. Najali si profesionálního zabijáka – Šakala. Britsko-francouzský krimi thriller a drama (1973)
  • TV Barrandov, 23:00 – komedie Nástrahy velkoměsta - Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). Italská komedie (1984)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).