Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Králova řeč, Mimina, Po přečtení spalte a Duše jako kaviár

29. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – pohádka Za humny je drak – Když je malý drak živený jen dřevěným uhlím z milíře, vyroste z něj nenapravitelný dobrák. A přesně takový je drak Mrak, na kterého narazí skupina šlechticů v lese za sedmi vršky a sedmi potůčky. Ti ovšem nečekají, až se drakova dobrácká povaha projeví, a v hrůze vezmou nohy na ramena. Česká pohádka (1982).
  • ČT 1, 21:15 – film Králova řeč – Komorní snímek britského režiséra Toma Hoopera o proměně nejistého vévody z Yorku Alberta v rozhodného krále Jiřího VI., který se stal v roce 2011 překvapivým vítězem oscarového klání, je inspirován skutečnými událostmi a podobně jako úspěšný film Stephena Frearse Královna (2005) nabízí pohled do zákulisí britské královské rodiny. Zobrazuje život budoucího krále v době předcházející jeho korunovaci a na začátku druhé světové války, kdy Velká Británie potřebuje silného panovníka, jenž by byl oporou lidu. Britský film (2010).
  • ČT 2, 21:35 – časosběrný dokument Mimina – Od narození po první krůčky sledují autoři časosběrného dokumentu děti z Mongolska, Namibie, Japonska a USA. Čtyři matky se v různých koutech světa chystají přivést na svět dítě. Ty čtyři statečné ženy nejenže souhlasily, aby u porodu asistovaly filmové kamery, ale navíc dopředu rozhodly za své dosud nenarozené potomky, že se nejméně na rok stanou objekty filmařského zájmu. Francouzský dokument.
  • Prima Cool, 22:00 – krimi komedie Po přečtení spalte – Agent CIA Osborne Cox (John Malkovich) se od nadřízených dozví, že už s ním nepočítají. Kvůli problémům s pitím má přejít na ministerstvo zahraničí. Je rozčarován a rozhodne se, že napíše memoáry. Doma to také nemá lehké. Paní Coxová ho totiž podvádí s bývalým osobním strážcem Harrym Pfarrerem (George Clooney), Chce se rozvést a Osborna oškubat. Jenže netuší, že má Harry milenek vícero. Včetně manželky… Americko-britsko-francouzská krimi komedie (2008).
  • TV Barrandov, 22:05 – česká komedie Duše jako kaviár – Na pohřbu otce, za účasti jeho nesčetných milenek, se Jana (Tatiana Vilhelmová) a Anna (Karolína Kaiserová) dozvídají o existenci nevlastního bratra Vladimíra (Jan Budař). Česká komedie (2003).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).