Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Katyň, Maléry pana účetního nebo Cesta kolem světa za 80 dní

27. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT 2, 20:00 – historický Katyň - k jedné z nejtemnějších událostí novodobých polských dějin se vrací film slavného polského režiséra Andrzeje Wajdy. Vypráví o zavraždění téměř pětadvaceti tisíc polských vojáků i civilistů, které provedla sovětská tajná policie NKVD v roce 1940. Toto traumatem poznamenané téma dlouho provázela řada zfalšovaných důkazů, rozporuplných faktů a nejasností, proto bylo příznačně nazýváno Katyňská lež.

  • Prima Cool, 20:00 – komedie Cesta kolem světa za 80 dní – výstřední londýnský badatel Phileas Fogg vynalezl letadlo a vsadil se, že s ním za pouhých 80 dní obletí svět. Šílený let kolem zeměkoule, na němž ho doprovází dobrodruh Passepartout a žena jeho srdce, začíná.

  • Barrandov Plus, 20:20 – komedie Maléry pana účetního – bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa a všechno to snášel víc než statečně. Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu ale přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne.

BRAND24

  • Fanda, 22:15 – válečný Bitva o ostrov Saipan - v červnu roku 1944 obsazují Američané japonský ostrov Saipan. Postupně zatlačovaná japonská armáda je rozhodnutá ostrov ubránit a s pomocí očekávaných císařských posil jej znovu dobít zpět. Japoncům však postupně docházejí zásoby a mizí i zbytky naděje. Poslední hrstce odporu velí kapitán Sakae Oba…

  • ČT 1, 23:10 – akční Nebezpečná kořist – Francku Adrienovi jde ve vězení o jediné – přežít svůj trest za vyloupení banky a žít v klidu se svou krásnou ženou a dcerkou. Když si však vězni „podají“ jeho ustrašeného spoluvězně, zastane se ho. A je za svou dobročinnost velmi brutálně potrestán. Byl to však jeho osudový omyl a z Adriena se stává veřejný nepřítel číslo jedna. Pátrá po něm policejní komando, ale on hraje o čas. Je lovec, nebo štvaná kořist? Možná jen zoufalý otec.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).