Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Hvězdná pěchota, Rambo a Jeden svět nestačí

10. 3. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 3. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte strávit sobotní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den dopoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – film Se slovníkem v posteli - Krásná domorodkyně Selima se stává učitelkou jazyka a zároveň konkubínou mladého britského úředníka, který se právě připojil ke zdejšímu oddílu koloniální armády. V žáru džungle přerůstá jejich vztah ve vášeň a zakázanou lásku. Při zjištění následků, jež oběma hrozí za porušení místních tradic, jsou milenci přinuceni se rozejít. Ve chvíli, kdy se mladík po roce vrací se svou novou manželkou, žár vášně opět vzplane a zesílí. Na povrch vystupují tajemství tak hluboká a temná jako sama džungle a její obyvatelé. Romantické drama (USA, 2003)
  • Prima family, 21:10 – film Rambo: První krev - Voják americké armády John Rambo (Sylvester Stallone) se po letech vrací z pekla vietnamské války zpět do své vlasti. Ale politická situace se mezitím změnila, mladý muž se setkává jen s nepochopením a jednoho dne je šerifem malého podhorského městečka (Brian Dennehy) zatčen pro potulku a odveden na místní policejní stanici. Podaří se mu však utéct a v nedalekých horách svádí se svými pronásledovateli nelítostný boj o holý život. Akční drama (USA, 1982)
  • HBO, HBO HD; 21:35 – film Machete - Vypadal jako docela obyčejný dělník z ulice a byl ideálním kandidátem k tomu, aby na něj hodili vraždu. Ale ukázalo se, že je to Machete (Danny Trejo), legendární bývalý elitní agent, kterého se nevyplatí naštvat. Poté, co ho vyhlášený mexický drogový magnát Torrez (Steven Seagal) nechal v pustině polomrtvého, se mu podaří přežít a uprchne do Texasu, kde touží zmizet a uniknout své minulosti. Narazí tu ale na hustou síť korupce a podvodů, na jejímž konci se nachází zastřelený senátor (Robert de Niro) a Machete coby člověk, obviněný z jeho vraždy. Akční thriller (USA, 2010)
  • Nova, 22:20 – film Jeden svět nestačí - V sídle MI6 došlo k atentátu na ropného magnáta a přítele M a v nebezpečí se ocitá i jeho dcera Elektra (Sophie Marceau). James Bond je proto vyslán do Azerbajdžánu, aby ji ochránil a zároveň odhalil vraha. Elektra ale ve skutečnosti stojí na druhé straně barikády a Bondovu ochranu přijímá pouze na oko. Spolu s přítelem, nebezpečným teroristou (Robert Carlyle), plánují neobyčejně výnosný obchod, kterým chtějí získat kontrolu nad celým světem. Ani v této bondově misi nechybí správná Bondgirl v podání krásné Denise Richards. Akční thriller (Velká Británie, USA; 1999)
  • ČT 1, ČT 1 HD; 22:50 – film Hvězdná pěchota - Holandský režisér Paul Verhoeven (nar. 1938) ve své tvorbě často a rád zdůrazňuje násilí, jež většinou zobrazuje v té nejabsurdnější poloze. Dokladem toho je např. úspěšný RoboCop (1987), jímž se etabloval v Hollywoodu, a také následující Total Recall (1990) s Arnoldem Schwarzeneggerem. V Hvězdné pěchotě (1997) se nechal volně inspirovat románem klasika sci-fi literatury Roberta A. Heinleina, jenž vyšel už v roce 1959 (a v němž zákeřný hmyz vypadá trochu jako lidé a ve svých tlapičkách třímá paprskomety). Pokročilé možnosti filmových triků Verhoevenovi dovolily rozpoutat pravé orgie násilí. Sci-fi thriller (USA, 1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).