Hlavní navigace

Televizní tipy na sobotu: Gangy New Yorku, 8 ½, Tři dny ke svobodě a Truman Show

27. 9. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 17:30 – fotbalový zápas SK Slavia Praha – AC Sparta – Přímý přenos utkání fotbalové Synot ligy.
  • Fanda, 22:00 – krimi drama Gangy New Yorku – New Yorku roku 1846. Na jihu Manhattanu se nachází čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Žije zde i mladý Amsterdam se svým otcem, šéfem jednoho z gangů. V jedné z bitev je otec zabit šéfem konkurenčního gangu. Amsterdam je poslán do siročince a po šestnácti letech se vrací zpět s jedinou myšlenkou – pomstít se. Plány mu však poněkud zkomplikuje setkání s krásnou Jenny… Americko-italský film (2002).
  • ČT art, 22:15 – fantasy drama 8 ½ – V tomto významném díle F. Felliniho, které je považováno za jedno z nejradikálnějších, je hrdinou filmový režisér Guido Anselmi, který se ocitl v profesionální a osobní krizi. Z této situace jej však, jak se zdá, nemohou dostat ani nové filmové projekty, ani ženy. Pod tlakem svého producenta připravuje nový film, zatímco je přitahován zároveň ke své inteligentní manželce Luise, smyslné milence Carle a krásné mladé herečce Claudii, avšak ani ony mu nepomohou najít smysl života. Italsko-francouzský film (1963).
  • ČT 1, 23:35 – krimi drama Tři dny ke svobodě – Život se zdá být pro Johna Brennana (Russell Crowe) perfektní až do chvíle, kdy je jeho žena Lara (Elizabeth Banksová) zatčena kvůli vraždě, kterou údajně nespáchala. Tři roky, než padne rozsudek, se John snaží udržet rodinu pohromadě, vychovává jejich syna Luka (Ty Simpkins) a učí na univerzitě. Mezitím usilovně pátrá po každém dostupném důkazu, aby dokázal, že je jeho žena nevinná. Po zamítnutí posledního odvolání začne mít Lara sebevražedné sklony a John se rozhodne pro jediné možné řešení: pomoci své ženě uprchnout z vězení. Americký film (2010).
  • Nova Cinema, 23:50 – komedie Truman Show – Truman Burbank je hvězdou nejslavnější televizní show, jenže o tom neví! Jeho rodné město je ve skutečnosti obrovské studio, jemuž vládne producent, režisér a jeho stvořitel v jedné osobě Christof. Jenže jednou to prasknout musí… Americký film (1998).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).