Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Sedím na konári a je mi dobře, Salomé a Tipsport extraliga

18. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 19:05 – HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec - Přímý přenos čtvrtfinálového utkání Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • ČT 2, 21:50 – historické drama Generál Eliáš - Když 15. března roku 1939 obsadila nacistická armáda Čechy a Moravu a den nato vyhlásil vůdce a říšský kancléř Adolf Hitler Protektorát Čechy a Morava, nastala pro český národ doba smrtelného ohrožení. České historické drama (1995)
  • CS Film, 22:00 – poetická komedie a drama Sedím na konári a je mi dobre - Příběh dvou charakterově rozdílných přátel – komedianta Pepeho a frontového vojáka Prengela – se odehrává těsně po konci druhé světové války. Společně nalezené zlato jejich postupně promění v nerozlučnou dvojici. Do jejich osudu vstupuje židovské dívka Ester, které se vrací z koncentračního tábora. Náhoda tak spojí tři lidi bez domova, z nichž každý se snaží sobě vlastním způsobem naplnit svou představu o štěstí. Československo-západoněmecká poetická komedie a drama (1989)
  • ČT 2, 23:05 – drama Salomé - Legendární režisér Carlos Saura přidal k dlouhé řadě žánrově rozmanité filmografie také snímek pojednávající o baletním představení s názvem ‚Salome‘. Všeobecně známý biblický příběh vypráví o krásné tanečnici Salome, která je zamilovaná do Jana Křtitele. Ten její city neopětuje a zhrzená Salome využije svých půvabů k pomstě. Saura vnímá baletní představení nejen jako příběh vyjádřeny pohybem. Performanci je třeba připravit, vybrat tanečníky, navrhnout scénu. Španělské drama (2002)
  • Joj, 0:00 – komedie Moguls - Snímek o partě chlapíku, kteří se rozhodnou zbohatnout tím, že natočí pornofilm. Nic není ale tak jednoduché, jak očekávali. Americko-německá komedie (2005)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).