Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Peklo zvané Alcatraz, Občanka Ruth a Proudy lásky

23. 4. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Cinemax, 20:00 – film Proudy lásky - Robert je spisovatel a také alkoholik. Žije v rezidenci v Hollywood Hills, jejímiž obyvateli jsou převážně holky na prodej. Robert nemá na ženy štěstí, vždy se do nějaké zblázní, sbalí ji, jenže pak ukáže svou pravou tvář beznadějného alkoholika a po dívce zbyde jen vůně jejího parfému… Robertova sestra Sarah se rozvádí a zoufale se snaží získat svou pubertální dceru do své péče. Její bývalý manžel totiž před soudem prohlásil, že Sarah není kvůli své duševní chorobě schopná se o dceru patřičně postarat. Robert jednoho dne najde svou sestru i s kufry na schodech před svým bytem.
  • Filmbox Plus, 21:00 – film Občanka Ruth - Šílená černá komedie odehrávající se na pozadí střetu názorů na potrat. Ruth (Laura Dernová) je mladá pouliční feťačka bez stálého bydliště, kterou opětovně zatknou. Soud si uvědomí, že je už popáté těhotná, a navrhne jí jako řešení nežádoucího těhotenství potrat. Brzy po propuštění se Ruth stane předmětem sporu zastánců práva na svobodnou volbu matky a jejich odpůrců, zastánců práva na život nenarozeného dítěte. Film ovšem nešetří ani jednu ze zúčastněných stran. Komedie (USA, 1996)
  • Film+, 21:05 – film Na pokraji šílenství - 1851, údolí Red River v Manitobě. Během kruté kanadské zimy se v pevnosti postavené na kraji divočiny objeví vyčerpaná mladá žena Annie Herronová, která oznámí, že zavraždila svého manžela. Další měsíce žije klidně ve své cele, zatímco místní prefekt vyšetřuje její případ. Annie se před očima odehrává celý její minulý život, kdy si myslela, že manželství bude dobrý únik ze sirotčince, kde vyrůstala. Její manžel byl sice pracovitý, ale násilník, a hned po svatbě ji začal týrat. Její mladší bratr byl příliš slabý na to, aby ji mohl ochránit. Je vinná? Drama (Kanada, USA; 2002)
  • ČT 2, 21:20 – dokument Peklo zvané Alcatraz - Alcatraz, majestátní ostrov s pevností, na nějž je vidět z vršků strmých uliček San Franciska. Dnes se vedle proslulých historických lanových tramvají či lachtanů slunících se na přístavních molech řadí k nejznámějším turistickým atrakcím města. Původně to byl malý, bezmála nezajímavý ostrov s poněkud poetickým názvem „Isla de los alcatraces“ – tedy „Ostrov pelikánů“. V roce 1847 tu ovšem vyrostla armádní pevnost, která se později začala využívat jako věznice.
  • HBO, HBO HD; 23:00 – film Projekt LAZAR - Ben má podmínku téměř za sebou, a je nesmírně vděčný za vše, co mu život dal: krásnou ženu, roztomilou dcerku a stabilní plat. Jeho život vypadá idylicky … Jenže pak Ben nečekaně přijde o práci a bláhově se vrátí zpět ke zločinu. Společně se svým bratrem se pustí do krádeže, která bude mít fatální následky. Ben najednou stojí před smrtící injekcí, musí se rozloučit se svou rodinou a připravit se na nejhorší. Mysteriózní thriller (USA, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).