Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Léčba šokem, 3096 dní a Junior

16. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 20:00 – drama 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové – Natascha Kampusch byla jako desetiletá unesena. Rakouský elektromechanik ji poté dlouhých osm let držel v podzemní místnosti, vybudované speciálně pro ni. Film natočený podle skutečných událostí. (3096 Tage, Německo, 2013)

BRAND24

  • Prima Max, 20:15 – sci-fi komedie Junior – Alex Hesse a Larry Arbogast pracují na vývoji nového léku, který by měl omezit nepřijetí embrya ženským tělem. Když je jejich výzkum uzavřen a pokusy na matkách zakázány, rozhodnou se vyzkoušet tento lék na samotném Hessovi, který se tak stává prvním těhotným mužem. (Junior, USA, 1994; hrají: Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito)

  • ČT art, 20:20 – záznam divadelního představení Cesta Karla IV do Francie a zpět – Český král a římský císař na své poslední diplomatické misi. Historická komedie Jiřího Šotoly v inscenaci Realistického divadla v Praze. (Československo, 1981)

Autor: ČT
  • Jednotka, 20:25 – Pianista – Příběh Wladyslawa Szpilmana, skvělého pianisty a uznávaného interpreta Chopinových skladeb začíná v okamžiku, kdy ve varšavském rádiu zní Chopinovo Nokturno v C# moll v jeho podání. Píše se rok 1939, Szpilmanovi je 28 let a Polsko je napadeno německými vojsky. (The Pianist, Velká Británie, Francie, Německo, Polsko, 2002; režie: Roman Polanski)

  • ČT 2, 21:50 – krimi drama Léčba šokem – Vyčerpaná Helena přijíždí do léčebny na ozdravný pobyt. Po několika dnech se cítí mnohem lépe a naváže intimní vztah s doktorem Devilersem. V léčebně je vše příjemné a pacienti opět získávají energii. Jen obsluhující mladí Portugalci jakoby se ztráceli před očima. Helena se o to začne zajímat. Zvědavost je ale nebezpečná vlastnost. (Traitement de choc, Francie, Itálie, 1973; hrají: Annie Girardot a Alain Delon)

Autor: ČT

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).