Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Kinsley, Let 93, Smrt pana Lazaresca a Limit

15. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Prima Zoom, 21:05 – dokument Rozbouřené planety: Smrtící prach – Jak by vypadala naše Země, kdyby na ní vládly takové prachové bouře jako na Marsu a jakou roli má vlastně prach v pozemském ekosystému? Co chrání Zemi před pustošivými bouřemi známými z jiných planet? Odpověď na tyto otázky se snaží vědci najít v afrických pouštích i alpských ledovcích. Americký dokumentární cyklus (2010).
  • STV 2, 21:10 – drama Smrt pana Lazaresca – Jednoho večera se panu Lazarescovi, který žije sám, udělá trochu špatně. Nakonec se ocitne v sanitce na cestě do nemocnice, čímž začíná jeho tragikomická odysea. Každý lékař, který ho přijde prohlédnout, dojde k úplně jiné diagnóze a ošetření samotné se neustále odkládá. Lékaři jsou hluší k naléhavým prosbám pana Lazaresca i jeho přátel. Vrcholem jejich cituprostého přístupu je, když je starý pan Lazarescu opět vystrčen do bukureštské noci. Rumunské drama (2005).
  • ČT 2, 21:50 – film Kinsley - Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu. Americko-německé životopisné drama (2004).
  • Prima family, 23:25 – drama Let 93 – 11. září 2001 unesli teroristé čtyři letadla, z nichž tři zasáhla své cíle a zabila tisíce lidí. Čtvrté díky výjimečné odvaze pasažérů havarovalo mimo obydlenou oblast. Neuvěřitelně silný příběh skutečných lidí, kteří se odmítli vzdát. Americké drama podle skutečné události (2006).
  • TV Barrandov, 23:50 – krimifilm Limit – Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… Francouzský krimifilm (2010).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).